V Krkini dobrodelni akciji sodelovalo več kot 1000 prostovoljcev

V Krkini dobrodelni akciji sodelovalo več kot 1000 prostovoljcev (foto: Krka Press) Krka Press
Vir: Sensa
14. 4. 2018

Krkini prostovoljci so v okviru 7. Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva od ponedeljka do petka med drugim zbirali oblačila, knjige in igrače, pomagali Rdečemu križu in Karitas, darovali kri in pomagali v domovih starejših občanov. V letošnji akciji, ki jo bodo končali z današnjim dnevom Krkinih odprtih vrat, jih je sodelovalo več kot 1000.

Iz farmacevtske družbe Krka so sporočili, da na dnevu odprtih vrat v Novem mestu med drugimi obiskovalci pričakujejo 2000 slušateljev univerze za tretje življenjsko obdobje in zaposlenih v humanitarnih ustanovah ter domovih starejših občanov.

Sicer pa so minule dni obiskali skupaj 31 domov za starejše, devet delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami. Sodelovali so na Rdečem križu in Karitas v Ljubljani, Novem mestu in Ljutomeru ter zbirali potrebščine in hrano za male živali.

Kot običajno so se omenjeni akciji pridružili sodelavci v posameznih Krkinih podjetjih in predstavništvih v tujini. Humanitarne dejavnosti so letos pripravili v 19 Krkinih podjetjih in predstavništvih v tujini. Krkini zaposleni v Rusiji so na zadnjem cikličnem srečanju priredili dobrodelni sejem.

Do vključno četrtka je kri darovalo skoraj 260 Krkinih zaposlenih, številni so prispevali oblačila, igrače, obutev, živila, knjige in druge potrebščine za odrasle in otroke ter hrano za pse in mačke.

Zbrali so tri tone oblačil, knjig, igrač, hrane in drugih potrebščin ter darovali nekaj več kot 110 litrov kriv. Za varovance delovnih centrov in domov za starejše občane ter šole za učence s posebnimi potrebami so pripravili različne delavnice, igre in predstavitve.

Do vključno četrtka so na Karitas in Rdečem križu pripravili skoraj 600 prehranskih paketov (4,5 tone) in pomagali razvrstiti skoraj tri tone oblačil. Zbrali so nekaj več kot 200 kilogramov hrane za male živali.

Približno 12 odstotkov njihovih sodelavcev se je omenjene akcije letos udeležilo prvič, so še zapisali v novomeški Krki.

Priporočamo