V Kurzschluss prihajajo Dubioza kolektiv

V Kurzschluss prihajajo Dubioza kolektiv (foto: Kurzschluss Promo) Kurzschluss Promo
17. 10. 2017

Kultna Balkan, ska, punk, reagge in rock zasedba Dubioza kolektiv na glasbene festivale po vsej Evropi privablja izjemne množice obiskovalcev.

Visoka energija, pronicljiva besedila ter izjemni odrski nastopi napovedujejo slikovite koncerte sarajevske zasedbe, ki s svojimi življenjskimi nazori, besedili in zgledi povezuje občinstva po vseh državah nekdanje Jugoslavije in širše. Na veliko željo fenov pop up festivala Kurzschluss se Dubioza kolektiv dve leti po razprodanem Kurzschluss Spezial koncertu v Križankah vračajo v Ljubljano! Za svoje oboževalce bodo nastopili 16. novembra 2017, prav te dni pa predstavljajo video za novo skladbo Himna generacije. Vstopnice bodo od 1. junija dalje na voljo na prodajnih mestih Eventim.si. Early bird vstopnice 18 evrov, VIP vstopnice 35 evrov in Golden ring vstopnice z vstopom v prvo vrsto po ceni 50 evrov.

Nova skladba Himna generacije je prvo dejanje prihajajočega osmega studijskega albuma. Produkcija videospota, v katerem je sodelovalo več kot 400 prostovoljcev, je bila ena izmed največjih v sarajevskem kantonu. Že v prvih urah po objavi novega videa je na BIH in na Hrvaškem postal najbolj gledan video v prvih 24 urah od objave. Za potrebe snemanja je bilo potrebno zapreti vpadnico v Sarajevo, kar je med vozniki povzročilo precejšnjo radovednost. Radovednost pa se po objavi novega spota prebuja tudi v zasedbi Dubioza kolektiv, saj fante močno zanima, kako bo novi video spot všeč oboževalcem.

Dubioza kolektiv v 16. novembra v Kurzschluss prihajajo dobro uigrani, saj poleti gostujejo na največjih evropskih festivalih, izjemno številni in zvesti oboževalci pop up festivala Kurzschluss in sarajevske zasedbe pa že napovedujejo prav poseben sprejem svojih ljubljencev.

Kurcschluss

Mešanica yugo rocka, zvoki kitar in prepoznavni vokal napovedujejo dober uvod v večer eksplozivnega odrskega nastopa Dubioza kolektiva, ki s svojimi hiti »Kažu«, »No escape«, »Blam Blam« števec ogledov na omrežju Youtube poganjajo do večmilijonskih številk.