V Laškem se začenja 54. festival Pivo in cvetje

V Laškem se začenja 54. festival Pivo in cvetje (foto: STA) STA
Vir: STA
12. 7. 2018

V Laškem bo od danes do nedelje potekal 54. festival Pivo in cvetje. Odprli ga bodo na odru Jubilejnik, kjer bodo nastopili Prifarski muzikanti z Andražem Hribarjem in Anjo Bukovec, zapel bo tudi Slavko Ivančič.

Na odru Zlatorog, ki je namenjen ljubiteljem rocka, pa bodo nocoj nastopili Jackson, Dobermann/ITA, Šank Rock, potekalo pa bo tudi snemanje TV spota Željka Joksimovića, Halida Bešlića in Nena Belana.

Oder Malt za ljubitelje elektronske plesne glasbe bodo obvladovali didžeji: Alen Herič, Dean Deen, Tim Urbanya, Jaxxsson, Alex Ranerro, Mike Vale, Dennis N-bakhaa, Ticko, Adoo in Tomy DeClerque.

V Laškem bo nocoj potekala tudi prireditev Kaj v mestu se godi? Vrnili se bodo namreč v 20. in 30. leta prejšnjega stoletja in prikazali utrip mladega mesta Laško, kako so živeli, delali, ustvarjali, se zabavali takratni meščani. Možno bo spoznati tudi 49. par, ki se bo v soboto poročil po starih šegah.

Razstava cvetja bo letos postavljena v parku pred tamkajšnjim kulturnim centrom, razgibal jo bo vodomet.

Za otroke in njihove spremljevalce vseh generacij bo še posebej zanimiva Mavrična dežela s pestro paleto raznovrstnega dogajanja.

Festivalsko dogajanje pa bo še posebej bogato na zaključni dan, v nedeljo, ko bodo gostje priča tradicionalni paradi s sprevodom starodobnikov ter prikazu nekdanjega življenja v kraju.

Organizatorji festivala Pivo in cvetje tudi letos pričakujejo več 10.000 obiskovalcev, ki bodo v povprečju popili po dva pollitrska vrčka piva. Vstop na vse festivalske dogodke je letos brezplačen.

Priporočamo