V Lipici ta konec tedna prvo tekmovanje v preskakovanju ovir

11. 4. 2018 | Promocijsko sporočilo

Obiskovalci Kobilarne Lipica si bodo lahko v nedeljo, 15. aprila, ogledali nastope najboljših slovenskih tekmovalcev in več kot 200 konj, ki bodo nastopili na prvem letošnjem konjeniškem tekmovanju v Kobilarni Lipica, tekmovanju v preskakovanju ovir za Pokal Slovenije. Poleg tega pa bodo lahko občudovali tudi najmlajše žrebičke in si ogledali pravljično predstavo Zgodba o Lipici.

Kobilarna Lipica vabi na sproščeno pomladansko druženje

Nedeljsko popoldne bo tudi priložnost za srečanje z najmlajšimi lipiškimi žrebički, obiskovalci jih bodo lahko spoznali pri hlevih na Borjači, kjer pridejo na svet vsa lipicanska žrebeta.

Ob 15. uri si bodo lahko ogledali novo predstavo Zgodba o Lipici, v kateri bodo občudovali najlepše lipiške lipicance, s spomladanskimi ogledi kobilarne, vožnjami s kočijo in jahanjem ponijev pa bo Lipica v nedeljo čudovita točka za sproščeno pomladansko druženje.

Tekmovalno vzdušje v Kobilarni Lipica

Dinamično tekmovanje bo v Lipico znova prineslo živahen utrip atraktivnega konjeniškega dogajanja. Finale s tekmovanjem Grand Prix za Pokal Slovenia Masters bo na vrsti v nedeljo popoldne, še pred tem pa bodo lahko obiskovalci spodbujali najboljše mlade jahače v Pokalu Slovenia Future Masters.

Direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja je ob začetku prvega letošnjega konjeniškega tekmovanja v Lipici povedala: »Veselimo se živahnega utripa, ki ga prinaša privlačen program, zanimiv tudi za družine z otroki, in seveda za konjeniško javnost. Zadovoljni smo, da bo Kobilarna Lipica letos z organizacijo dveh mednarodnih tekmovanj in vseh državnih prvenstev utrdila svoj položaj osrednjega konjeniškega središča Slovenije.«

Lipica bo organizirala kar devet konjeniških turnirjev

Pestro tekmovalno vzdušje se bo sicer začelo že v petek. Tekmovanje v preskakovanju ovir za Pokal Slovenije bo tako pričelo letošnji niz konjeniških prireditev v Kobilarni Lipica, ki bo obsegal kar devet privlačnih, zanimivih doživetij. Med njimi sta mednarodni tekmovanji v dresurnem jahanju in vožnji vpreg, obenem pa bo Kobilarna Lipica letos prvič organizirala državna prvenstva v vseh konjeniških disciplinah, ki se razvijajo v Sloveniji: dresurnem jahanju, vožnji vpreg, endurancu in preskakovanju ovir.

Tako bo živahno konjeniško dogajanje na prenovljenem hipodromu v Lipici prisotno vse do konca avgusta.

Predsednik Konjeniške zveze Slovenije Jožef Klavdij Novak se veseli dobrega sodelovanja s Kobilarno Lipica in dejstva, da je Lipica z organizacijo devetih konjeniških turnirjev, v vseh disciplinah, ki jih združuje KZS, postala eden najpomembnejših organizatorjev in pomemben partner razvoja slovenskega konjeniškega športa.

Značke: Lipica