V Ljubljani bo učila zvezda svetovnega plesa

Eulalia Ayguade Farro (foto: Arhiv organizatorja) Arhiv organizatorja
21. 8. 2014 | Promocijsko sporočilo

VIBRA 2014 – mednarodne poletne plesne delavnice za zaključek poletja v Ljubljani.

Manj kot teden nas deli od začetka druge izdaje VIBRE – mednarodnih poletnih plesnih delavnic. Tudi to leto bodo navduševale plesalce in ljubitelje plesa, saj bodo imeli priložnost, da z vrhunskimi domačimi in tujimi pedagogi intenzivno izmenjujejo izkušnje in pilijo plesno znanje. Posebna atrakcija letošnje VIBRE je delavnica repertoarja svetovne zvezde sodobnega plesa Akrama Khana, predstave Vertical Road iz leta 2010, ki jo bo vodila Eulalia Ayguade Farro, dolgoletna sodelavka in plesalka Akram Khan Company. Novost letošnje VIBRE pa so tudi brezplačne delavnice teorije in plesne analize, ki bodo potekale v sodelovanju s festivalom Mladi levi.

Udeleženci VIBRE 2014, ki bo potekala med 24. in 30. avgustom v prostorih Plesnega Teatra Ljubljana ter dvoranah Baobab in Vitkar, bodo lahko krepili svoja znanja in uživali v plesnih delavnicah sodobnega plesa, moderna, baleta, repertoarja Akrama Khana, partneringa, pilatesa–franklina-joge, delavnic teorije in plesne analize, organizatorji pa pripravljajo še posebne plesne delavnice za najmlajše ter bogat spremljevalni program.

Vsak posamezni plesni slog bodo predstavili najboljši plesni pedagogi na svojih področjih.

VIBRA 2014 se bo zaključila z zaključno prireditvijo, kjer bodo udeleženci v sproščenem vzdušju pokazali pridobljeno znanje in veščine udeležencem drugih delavnic ter zainteresiranemu občinstvu.

Priporočamo