V Ljubljani se odpira nov stand-up klub

24. 3. 2014
Deli
Jonas Žnidaršič in Andrej Težak (foto: Simon Mur)
Simon Mur

Na otvoritvi 1. aprila bo nastopil šopek regionalnih mojstrov komedije, prvi samostojni šov pa bo v petek, 4. aprila, gostil Jonas Žnidaršič.

Če spremljate dogajanje na razgibani domači stand-up sceni nekoliko podrobneje, ste gotovo že zaznali, da se bo v Ljubljani 1. aprila odprl nov stand-up klub 10ka. In ne, to ni šala.

Čeprav smeha na "dan norcev" na Miklošičevi ulici 28 res ne bo manjkalo. Klub 10ka bo gostoval v prostorih Plesnega centra Jenko po Kinoteko in bo za zdaj ponujal po dve predstavi tedensko.

Idejni oče kluba 10ka je Andrej Težak – Tešky, ki že več let soupravlja podoben lokal na Hrvaškem:

"Studio smijeha je priljubljeno zbirališče ljubiteljev stand-upa v Zagrebu, ki ponuja predstave šest dni v tednu. Mi bomo za začetek ponujali po dve. Ob torkih bodo nastopali komiki z novimi šalami - žepu prijazna vstopnina v višini 3 evre pa bo vključevala konzumacijo. Petki so namenjeni najboljšemu, kar ponuja domača in regionalna scena, občasno pa bomo gostili tudi angleško govoreče komike. Vsebinsko bodo to "one man showi", tematski večeri, kar tako "best off" večeri. Vstopnina v višini 10 in 15 evrov bo vključevala tudi razna presenečenja. Poleg stand-upa bomo občasno izvedli tudi kak večere improvizacije."

Prvi samostojni šov bo gostil Jonas

Ne naključno. Genercija, ki je odraščala ob Videošponu in reviji Ž, Jonasa pozna tudi kot guruja bilijarda. Ta je v zgodbo stand-up kluba 10ka vključen kot član Ceha za smeh - nenazadnje je tudi sam prirejal stand-up večer v svojem lokalu na Vrhniki - v istem prostoru pa je pred desetletji vodil legendarno akademijo za bilijard Desetka:

"Stand-up komike spremljam od začetka, pogledal sem ogromno posnetkov na internetu, preden sem se pridružil karavani tudi sam. Ko me je Tešky povabil, da se vrnem v 'svoj klub', je bilo jasno: moram biti del tega, idejno in programsko. 1. aprila bom stopil na oder za par minut skupaj z ostalimi komiki, tri dni kasneje pa ste vabljeni na moj samostojni šov. In potem bom zraven."

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan