V Ljubljani se začenja vinski festival Wine Jam

Wine Jam (foto: Mankica Kranjec) Mankica Kranjec
9. 5. 2014

V petek, 9. maja, bo v Ljubljani prvič potekal mednarodni vinski dogodek z vrhunsko glasbeno zasedbo - Wine Jam. S pričetkom ob 17. uri bo v Križankah postregel s 100 mednarodnimi vrhunskimi vinarji in glasbo zvrsti jazz-funk, ki bo barvna kulisa vinarjem.

Z namenom grajenja vinske kulture, spodbujanja odgovornega pitja vina in približevanja kakovostnega vina urbani publiki se bo festival Wine Jam prvič odvil tudi v Sloveniji.

Urbani festival vinske kulture, ki prepleta vino in glasbo, bo postregel s pestro ponudbo 100 vinarjev iz Slovenije in držav bivše Jugoslavije.

V večernih urah se bo živahni dan zaključil z 2-urnim koncertom glasbenikov Janeza Bončine Benča, Mika Sponze, Uroša Perića, Nine Strnad, Primož Grašič kvarteta in drugih.

V vinski vasi, oblikovalsko dovršeni instalaciji Igorja Andjelića, bodo obiskovalci poleg glasbe deležni okušanja vzorcev vina vrhunskih slovenskih in tujih razstavljalcev (Renčel, Edi Simčič, Ščurek, Movia, Joannes Protner in drugi).

Za kulinarični del bo v predverju Križank poskrbljeno z vrhunsko gastronomsko ponudbo gostilne Skaručna, Okrepčevalnice Čompa, restavracije Vander urbani resort, TaBar-a, restavracije Nebotičnik Skyscraper in Slovenske mladinske kuharske reprezentance. 

Značke: Jam Wine

Priporočamo