V Ljubljani še zadnjič letos Odprta kuhna

25. 10. 2019 | Vir: STA
Deli
V Ljubljani še zadnjič letos Odprta kuhna (foto: STA)
STA

V Ljubljani bo danes še zadnjič v letošnji sezoni potekala kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki jo je v sedmi sezoni obiskalo rekordno število gostov. Dogodek, ki je redno gostoval tudi v Kopru, Novi Gorici, Celju, Novem mestu in na Ptuju, je letos privabil tudi rekordno število ponudnikov, so sporočili organizatorji.

Odprta kuhna je potekala od konca marca vsak petek ob lepem vremenu na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, gostovala pa je tudi v Kopru, Novi Gorici, Celju, Novem mestu in na Ptuju.

Kot sta pojasnila soustanovitelja Odprte kuhne Alma in Lior Kochavy, je točno število obiskovalcev zaradi velike pretočnosti Pogačarjevega trga težko oceniti, a določeni parametri kažejo na rekordno število obiskovalcev in novih restavracij. Slednjih se je letos na novo pridružilo 21, s čimer se je skupno število sodelujočih ponudnikov približalo stotici.

Poleg restavracij je na dogodkih sodelovalo tudi več kot 20 različnih obrtnikov, kmečkih turizmov in kulinaričnih destinacij v okviru poletne nadgradnje Slovenija - kulinarična destinacija, ki so jo izvedli drugo leto zapored.

"Seveda smo izjemno ponosni tudi na to, da so se nam tudi letos pridružili številni vrhunski kuharski mojstri, saj so svoje kuhinje na ulico postavili Igor Jagodic iz Restavracije Strelec, Jorg Zupan iz Ateljeja, Peter Kovač iz Maxima, Mojmir Šiftar iz Evergreena, Luka Gmajner in Marko Magajne iz Galerije okusov ter Damjan Fink iz Hiše Fink," je poudarila Alma Kochavy.

Organizatorje veseli tudi zanimanje, ki so ga za Odprto kuhno pokazali tuji mediji, kot so finska in nemška državna televizija, National Geographic ter britanska medijska velikana The Independent in The Guardian.

V prihodnji sezoni se obetajo nove lokacije tržnice, na programu kulinaričnih dogodkov pa ostajata tudi ljubljanski festival džina Brina in Pivo & Burger Fest, za katerima stoji ista ekipa.