V Ljubljano prihaja La Traviata z brezčasno ljubezensko zgodbo

V Ljubljano prihaja La Traviata z brezčasno ljubezensko zgodbo (foto: Festival Ljubljana) Festival Ljubljana
21. 8. 2019

Tik pred konec letošnjega Festivala Ljubljana na oder Cankarjevega doma prihaja še La Traviata, ki vse od premiere leta 1853 velja za opero, ki jo po svetu največkrat uprizorijo. Razlog za to je njena izjemna priljubljenost, ki izhaja iz vedno aktualne ljubezenske tematike ter čudovitih in spevnih melodij. Dramatična in s čustvi prežeta zgodba, ki je postavljena v lahkoten utrip salonov, se vrti okoli notranje stiske pariške kurtizane Violette, v katero se zaljubi mladi plemič Alfredo.

 

Tokrat bo Ljubljana Festival s Traviato obiskala zasedba priznanega Teatra Regio iz Torina, v glavnih vlogah Violette in Alfreda se bodo predstavili sopranistki Marija Mudrjak, Irina Dubrovska in tenorist Giulio Pelligra. Med mladima opernima pevkama, ki bosta nastopili v zahtevni vlogi Violette, velja posebej izpostaviti Marijo Mudrjak, saj sodi med najobetavnejše pevke svoje generacije.

Poleg odlične pevske zasedbe bo opera navdušila z izjemno in kompleksno scenografijo, na sporedu pa bo 28. in 29. avgusta v Cankarjevem domu. Za otroke, dijake in študente velja 40-odstotni popust za nakup vstopnic. 

Priporočamo