V ljubljansko Unionsko dvorano prihajajo glasbeni velikani svetovnega slovesa

V ljubljansko Unionsko dvorano prihajajo glasbeni velikani svetovnega slovesa (foto: Press Zimski festival) Press Zimski festival
5. 2. 2018

Med 10. in 14. februarjem si lahko v šarmantnem vzdušju elegantne Unionske dvorane ogledate koncerte največjih imen svetovne glasbe!

Prvi rock zvezdnik klasične glasbe – angleški violinist Nigel Kennedy je poznan po svojem šarmu in karizmatičnem nastopu in s svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violinist vseh časov. Velik uspeh, s katerim se je vpisal celo v Guinnessovo knjigo rekordov, je dosegel njegov posnetek Vivaldijevih Štirih letnih časov ob spremljavi Angleškega komornega orkestra leta 1989. Album, ki so ga prodali v več kot treh milijonih izvodov, velja za enega najbolje prodajanih albumov klasične glasbe vseh časov. Že v mladosti je opozoril nase s svojo drugačnostjo in sproščenimi nastopi na katerih je osupnil občinstvo z nekonvencionalno opravo ter postal pionir vpeljave novih glasbenih zvrsti in načinov nastopanja. Nigel Kennedy preseneča s svojo unikatno osebnostjo in naklonjenostjo do nogometnega kluba Aston Villa. Med tekmo za Pokal prvakov leta 1982 je celo prekinil enega izmed številnih svojih koncertov in si jo skupaj z občinstvom ogledal na velikem platnu.

New Swing Quartet bodo svojo zlato obletnico bodo praznovali v velikem slogu, pred polno dvorano in jo okronali z razprodanim koncertom. Ob svoji zlati obletnici obljubljajo vrhunski koncert, pripravljajo pa tudi marsikatero presenečenje. Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Gospel glasbo so na svojih številnih gostovanjih prenesli na odre po vsem svetu in se uspeli uvrstiti med vodilne gospel zasedbe, dosegli so svetovni sloves in status ene najboljših gospel skupin. Njihova bogata diskografija obsega kar 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, dolgoletno delo pa krasijo številne nagrade in priznanja.

Valentinovo - najbolj romantični večer v letu in hkrati zaključni koncert Zimskega festivala bo zaznamoval eden vodilnih svetovnih tenoristov Ramón Vargas! Mehiški operni zvezdnik si je od svojega opernega debija ustvaril renome enega najboljših in najbolj iskanih tenoristov 21. stoletja. Med svetovno priznane operne pevce ga je izstrelil mednarodni debi leta 1992 na odru Metropolitanske opere v New Yorku, ko je Ramón Vargas v vlogi Edgarda iz opere Lucia di Lammermoor nadomestil slovitega Luciana Pavarottija. Ob Vargasu bo na odru secesijske Unionske dvorane, ki še dandanes velja za izjemno koncertno prizorišče, nastopila tudi mednarodno uveljavljena sopranistka Elvira Hasanagić. Operno pevko že od samega začetka njene profesionalne pevske poti, kritiki, kot tudi publika in strokovna javnost, označujejo za enega obetavnejših glasov na operni sceni. Skupaj z mehiškim opernim zvezdnikom bosta prepevala Mozartove in Donizettijeve duete skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko argentinskega maestra Facunda Agudina.

V sklopu Zimskega festivala so napovedani kar trije prestižni koncertni večeri. Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ):

  • 10. februar 2018 – Nigel Kennedy, Unionska dvorana
  • 12. februar 2018 – New Swing Quartet, Unionska dvorana - RAZPRODANO
  • 14. februar 2018 – Ramon Vargas, Unionska dvorana