V LPP zagorel električni avtobus, ogelj pa se je razširil na stavbo in sosednje avtobuse!

V LPP zagorel električni avtobus, ogelj pa se je razširil na stavbo in sosednje avtobuse! (foto: Anže Malovrh, STA) Anže Malovrh, STA
13. 1. 2017

Nekaj čez 13. uro so bili na Policijski upravi Ljubljana obveščeni, da je zagorelo v garažah Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) ob Celovški cesti. Po doslej zbranih obvestilih je v delavnici zagorel električni avtobus, požar pa se je nato razširil na stavbo in še dva avtobusa, so pojasnili na policijski upravi.

V požaru po razpoložljivih podatkih ni bil nihče poškodovan. Policisti so kraj zavarovali, ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji, pa bodo začeli ogled kraja požara, kje so še vedno tudi gasilci, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Da je zagorel električni avtobus v prostorih službe za vzdrževanje vozil in da v požaru ni bil nihče poškodovan, so za STA potrdili tudi v LPP.

Ogenj je zajel še dve drugi vozili, ki sta bili na tem območju v delu, so pojasnili. Pohvalili so posredovanje Gasilske brigade Ljubljana, saj zaradi njihove "izjemno hitre intervencije" ogenj drugih delov stavb ni ogrozil.

Škodo v LPP ocenjujejo na okoli pol milijona evrov.

Kljub izrednemu dogodku bodo sicer avtobusi v prihodnjih dneh obratovali za potnike brez posebnosti, so še zagotovili.

Priporočamo