V Minicityju so bili na obisku otroci iz socialno ogroženih družin

9. 6. 2015

Pretekli vikend je kreativno otroško mesto Minicity, v katerem otroci stopijo v čevlje odraslih in skozi igro na zabaven način spoznavajo različne poklice, obiskalo 150 otrok s starši ali spremljevalci iz socialno ogroženih družin. Obisk malega mesta, ki se nahaja v BTC-ju, sta otrokom v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije omogočila zavarovalnica Wiener Städtische z nakupom znižanih cen vstopnic in podjetje Hofer, ki je priskrbel malico za vse otroke.

Minicity Ljubljana se s tem pridružuje aktivnostim BTC-ja, ki stremi k izvajanju rednih in trajnih družbeno odgovornih projektov in že več kot desetletje sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Družbeni odgovornosti podjetij na območju BTC-ja se je pridružil tudi Minicity Ljubljana. »Čeprav večkrat brezplačno odpremo vrata posamičnim obiskovalcem in manjšim ranljivim družbenih skupinam, smo za nagrado ob zaključku šolskega leta želeli omogočiti obisk in doživetje Minicitya večjemu številu otrok,« je povedal direktor Minicityja Ljubljana Miha Culiberg. »Zahvaljujoč Zvezi prijateljev mladine Slovenije, podjetjema Wiener Städtische in Hoferju ter podpori BTCja, se nam je želja uresničila," še dodaja.

Wiener Städtische, del skupine Vienna Insurance Group (VIG), je ena vodilnih mednarodnih zavarovalniških skupin v Srednji in Vzhodni Evropi. Poslanstvo podjetja, zagotavljanje finančne varnosti in stabilnosti komitentov, sovpada s trajnostnim podjetništvom, ki si skozi svoje upravljanje prizadeva za pozitivne družbene učinke. "Wiener Städtische ne samo v Sloveniji, temveč tudi na drugih trgih, kjer deluje, podpira in izvaja projekte, katerih cilj je prispevati k dvigu kakovosti življenja lokalnega okolja. Upamo, da smo tokrat slovenskim družinam polepšali dan, in veseli smo, da smo bili del takšne zgodbe," pravi Tomo Mrđen, direktor podružnice Wiener Städtische v Ljubljani.

Tudi podjetje Hofer, eden vodilnih trgovcev z živili v Sloveniji, jemlje svojo odgovornost do potrošnikov, poslovnih partnerjev, sodelavcev in sodelavk ter tudi do okolja in širše družbe zelo resno. »Tako smo se tudi z veseljem odzvali povabilu k soustvarjanju interaktivnega mesta v malem, kjer otroci skozi igro in s pomočjo psihologov, pedagogov in drugih strokovnjakov za nekaj ur spoznavajo svet odraslih. Verjamemo namreč, da je lahko prihodnost srečna le, če so srečni tudi naši otroci. To je tudi razlog, da v okviru našega trajnostnega projekta Danes za jutri sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine in že tretje leto zapored pomagamo otrokom v stiski, katerim smo samo lani - ob podpori kupcev - donirali več kot 100.000 EUR. Povemo naj, daj je vseh naših 76 poslovalnic »boter« 76 otrokom, sodelovanje z Botrstvom pa je postalo že naša stalnica. Veseli in počaščeni smo, da smo z ostalimi partnerji tokratnega dogodka uspeli pričarati nasmešek na usta tolikšnemu številu otrok, za pomoč in podporo otrokom na vseh področjih pa se bomo v največji možni meri trudili tudi v prihodnje.«

minicity

Značke: Minicity