V naše kinematografe prihaja prav posebna filmska poslastica!

DANIEL KALUUYA (foto: promo) promo
15. 3. 2017 | Promocijsko sporočilo

Težko pričakovana srhljivka Zbeži! (Get Out), ki čez lužo postaja pravi filmski fenomen, že 16.marca prihaja tudi v naše kinematografe. 

Srhljivka Zbeži! (Get Out), ki ima na IMDb oceno 8,3, je že navdušila mnogo gledalcev, tudi takšnih, ki strašljivih filmov sploh ne marajo. Film sicer vsebuje prizore, ki nam naženejo strah v kosti, a je obenem inteligenten film z angažirano vsebino, ki je poleg tega še smešen. Na subtilen način obravnava problematiko rasizma in opozarja, da ta v sodobni liberalni družbi ni samo še vedno prisoten, ampak tudi popolnoma sprejemljiv. Režiser in scenarist filma Peele Jordan, ki je ameriškim gledalcem znan predvsem po komični seriji Key & Peele, med snovanjem filma očitno ni mogel iz svoje kože, saj je vanj vpletel mnoge komične prizore, ki dajo piko na i paleti čustev, ki jih v gledalcu vzbudi do konca napeta zgodba. Čaka nas torej čisto posebna filmska poslastica.

DANIEL KALUUYA in ALLISON WILLIAMS

O ZGODBI:

Chris (Daniel Kaluuya) se pripravlja, da bo prvič spoznal starše svojega dekleta Rose (Allison Williams). Srečanje v njem vzbuja skrb, saj Rose, ki je belka, svojim staršem ni povedala, da njen novi fant pripada drugi rasi.Čeprav se dekletu barva kože ne zdi bistvena, Chris sluti, da obisk ne bo minil brez zapletov, ki jih je kot temnopolt tudi sicer vajen iz svojega življenja. Mlad par je žrtev rasnega obračunavanja že med vožnjo na posestvo Roseinih staršev, ko njun avto ustavi policist.

BETTY GABRIEL

Ko končno prispeta na cilj, pa nelagodja nad dejstvom, da je hčerin izbranec druge rase, ne skrivajo niti Roseini starši (Catherine Keener in Bradley Whitford), sicer predstavniki višjega razreda ameriških belcev. Chris kmalu opazi, da se Afroameričani, ki jih srečuje na posestvu, obnašajo kot bi bili hipnotizirani, kar ga pripelje do šokantnega razkritja resničnega namena njegovega obiska.

Srhljivka Zbeži! v slovenske kinematografe prihaja 16.marca.

Značke: film srhljivka

Priporočamo