V nekaterih državah radijske postaje ne bodo več predvajale glasbe Michaela Jacksona

V nekaterih državah radijske postaje ne bodo več predvajale glasbe Michaela Jacksona (foto: Profimedia) Profimedia
7. 3. 2019

Nekatere radijske postaje v Novi Zelandiji in v Kanadi so s svojih seznamov predvajanih skladb črtale pesmi preminulega kralja popa Michaela Jacksona, in sicer zaradi obtožb za zlorabo otrok in šokantnih pričevanj njegovih dveh domnevnih žrtev v dokumentarnem filmu z naslovom "Leaving Neverland", poročajo tuji mediji.

V dokumentarcu Wade Robson in James Safechuck obtožujeta pevca za spolno zlorabo in trdita, da je vse skupaj trajalo nekaj let v času njunega otroštva. Del oboževalcev je stopil v bran Michaelu, medtem ko drugi izražajo podporo obema moškima in trdijo, da jim njegove pesmi povzročajo nelagodje.

Zato so se številne novozelandske radijske postaje odločile, da več ne bodo predvajale Jacksonovih pesmi. "To je odraz želja poslušalcev," sporočajo postaje. To odločitev so sprejele tudi tri kanadske radijske postaje, medtem ko druge še razmišljajo o tem, poroča kanadski CBC.

Po poročanju virov, ki so ji blizu, je nad dokumentarcem zgrožena Jacksonova hčerka, Paris Jackson. Daily Mail piše, da se zaradi tega boji, da ji bo dokumentarec onemogočil filmsko kariero, ki je šele na začetku. Boji se, da jo bodo producenti zavračali, trdi njen prijatelj, ki pravi, da si Paris res želi postati igralka.

Priporočamo