V Portorožu festival vrtnic in vina

V Portorožu festival vrtnic in vina (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
24. 5. 2019

Portorož bo danes in v soboto zaživel v znamenju vrtnic in rosejev. Letošnji festival vrtnic in vin rose - PortoRose2 bo obiskovalcem ponudil vina iz 27 kleti iz vseh slovenskih vinorodnih dežel ter iz Italije in Hrvaške. Poleg vin bo na festivalu bogata izbira jedi, obeta pa se cela vrsta spremljevalnih dogodkov.

Obiskovalci bodo na festivalu lahko okušali mirna in peneča vina rose. Slovenskim vinarjem se bosta pridružila vinarja iz Italije in Hrvaške, napovedujejo organizatorji - Turistično združenje Portorož, Zavod SloVino in Center za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem.

Na prireditvi bo priložnost za okušanje izbranih jedi, ki jih bo pripravil kuharski mojster iz portoroške Kantine Rikardo, in za degustacijo ekološkega oljčnega olja Jenko. Obiskovalci si bodo lahko zagotovili tudi sadiko vrtnice Portorož. V soboto bo vrtnico Portorož v gredico slavnih, majhno različico hollywoodskega pločnika slavnih, posadila igralka Tanja Ribič.

Poleg glasbenih dogodkov bodo prizorišče polepšali člani društva Rosa Klementina v oblačilih z začetka 20. stoletja ter avtomobili starodobniki. Za še bolj romantično vzdušje pa se bodo v času festivala po Portorožu sprehajali poulični umetniki in mimoidočim delili vrtnice.

Vstop v Rožni vrt bo brezplačen. Za pet evrov pa bodo obiskovalci prejeli degustacijski kozarec in dva degustacijska kupona, na voljo pa bodo tudi dodati kuponi. V soboto bo v Boutique Hotelu Portorose potekala gala vodena pokušina Rose Wines Masterclass PortoRose2.

V času festivala bo v portoroških gostinskih lokalih in hotelih na voljo tudi posebna ponudba na temo vrtnic in roséjev, od wellness in lepotnih tretmajev do degustacijskih menijev in vrtničnih koktejlov.