V Slovenijo premierno prihaja splitski glasbeni fenomen – DALMATINO

V Slovenijo premierno prihaja splitski glasbeni fenomen – DALMATINO (foto: PROMO) PROMO
22. 3. 2023 | Promocijsko sporočilo

Duo velja za najbolj priljubljeno hrvaško pop skupino 21. stoletja.

Hrvaška glasbena senzacija Dalmatino se bo prvič v Sloveniji predstavila v živo v Areni Campus Sava na Ptuju, in sicer v petek, 24. marca. Koncert je uvod v spomladanski program Arene Campus Sava, ki je nedolgo nazaj napolnila dogodke v sklopu »Karnevalske dvorane«. V maju bodo med drugimi gostili tudi večer v poklon večnemu Oliverju Dragojeviću v sklopu turneje »Tragom Olivera«.

Dalmatino z lastno s sodobno produkcijo in brezčasnimi besedili pesmi navdušuje občinstvo že 20 let. Vse pesmi z njihovih albumov so izdane ob podpori založbe Dancing Bear, ki je prepoznala njihovo unikatnost od samega začetka. Njihove pesmi postajajo evergreen hiti, ki so že leta stalnica lestvic najboljših radijskih postaj.

Zasedba vstopa v leto 2023 z željo, da bo še naprej izjemno koncertno aktivna in da obišče tudi kraje, kjer doslej še niso igrali. Med njimi je tudi Slovenija, kjer se nam bodo premierno predstavili na Ptuju.

V svoji bogati karieri je duo Dalmatino prejel številne nagrade, njihove plošče imajo zlate in platinaste naklade, v zadnjem letu pa so dosegli uspeh z uspešnico Refužo, ki se je uvrstila v prestižni klub singlov, ki so dosegli 52 tednov na lestvici HR Top 40 najbolj predvajanih uspešnic na hrvaških radijskih postajah.

Imeli so številne koncerte na Hrvaškem in v tujini, od Avstralije do Kanade. Na Hrvaškem jim je v preteklem letu uspel pravi koncertni bum, saj so razprodali dvorane, ki sprejmejo več kot 7.000 obiskovalcev.

NAJVEČJI HITI:

Refužo  

Dajem ti rič (Live 2022) 

Božić bijeli (Live 2022) 

Ivo Jagnjić in Zdravko Sunara, ustanovitelja in gonilna sila skupine Dalmatino, sta nedolgo nazaj praznovala prvih 20 let skupine, ki ima danes za seboj zavidljivo število uspehov in res impresivno serijo koncertov po Hrvaški, kakor tudi drugje po svetu. Leta 2001 so izdali svoj prvi album CUKAR I SOL, prejeli so Porina za novega izvajalca leta, zlate in srebrne plošče, nekaj pesmi, kot so DAJEM TI RIČ, DVI SESTRE BLIZANKE ali DITELINA SA ČETRI LISTA, pa je danes že del splošne pop kulture.