V Stožicah so znani Slovenci 'zabili' gol diabetesu!

V Stožicah so znani Slovenci 'zabili' gol diabetesu! (foto: Goran Antley) Goran Antley
17. 11. 2015

Svetovni dan diabetesa letos je zaznamovala prijateljska nogometna tekma med slovensko DIA reprezentanco in znanimi Slovenci, zbranimi v ekipi Odličnjakov. Izjemnega športno humanitarnega dogodka se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Dvorana Stožice je bila priča nogometni tekmi, kakršne še ni bilo. Na parketu so se namreč ob svetovnem dnevu diabetesa v dvoranskem nogometu pomerili diabetiki in znani Slovenci iz sveta športa in zabave.

Žiga Papež, Alan Halilovič, David Škrobar in ostali zbrani v slovenski DIA reprezentanci, ki sicer zastopa Slovenijo na evropskih dia prvenstvih so tokrat zaigrali proti posebej za to priložnost zbrani ekipi Odličnjakov, katere drese so nosili: Miha Guštin – Gušti ( 2 gola), Jože Potrebuješ, Pero Lovšin (1 gol), Matej Rožič Mavrič, Gregor Židan in drugi. Ko je v zadnji četrtini že kazalo na prijateljskih 6:6, je trener Rosič z natančnim strelom 15 sekund pred koncem poskrbel za zmago DIA ekipe.

Pokal je zmagovalcem podelila Darja Lovšin, vodja kampanje za omejevanje diabetesa Bodi odličnjak! Občinstvo so med premori zabavali evrovizijski Kalamari in Miran Rudan, za konec pa je vsa dvorana zapela s Petrom Lovšin navijaško himno Slovenije gre naprej.