V Velenju na ogled razstava ilustracij Jelke Reichman

V Velenju na ogled razstava ilustracij Jelke Reichman (foto: STA) STA
Vir: STA
5. 9. 2019

V Galeriji Velenje bodo od danes pa do 5. oktobra gostili razstavo ilustracij priljubljene ilustratorke Jelke Reichman, ki je tudi avtorica uradne podobe Pikinega festivala. Ilustratorka je letošnja Pikina ambasadorka. Ob razstavi bodo v Galeriji Velenje potekali tudi številni spremljevalni dogodki za otroke in družine.

Jelka Reichman je ilustrirala več kot 200 knjižnih projektov in več kot 2,2 milijona izvodov posameznih knjig v različnih izdajah. Slikanice z njenimi podobami junakov nastajajo in se ponatiskujejo za vedno nove generacije bralcev pri nas in po svetu, so sporočili iz galerije.

Njena umetniška pot se je začela v sodelovanju z založbo Mladinska knjiga in z izdajo številnih ilustracij kartonk in knjig slovenskih pesnikov in pisateljev. Sodeluje tudi z revijama Cicido in Ciciban in drugimi založbami. Njene ilustracije so se med drugim pojavile tudi na mnogih voščilnicah Unicefa, razglednicah, lončkih, darilnem papirju, darilnih vrečkah in znamkah Pošte Slovenije.

Za svoje delo je prejela številne nagrade in priznanja, med njimi Levstikovo nagrado za ilustracije v knjigi Cepecepetavček, nagrado Hinka Smrekarja za življenjsko delo, Levstikovo nagrado za življenjsko delo, Župančičevo nagrado za življenjsko delo, postala je Slovenka leta 2011, leta 2016 pa častna meščanka Ljubljane. V letošnjem letu, ko praznuje 80 let, je izšla njena nova antologija Rasla je Jelka. Kustosinja razstave je Milena Koren Božiček.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri