V Vzorčnem mestu se obeta raperski spektakel – zarepali bodo Trkaj, Kuna in Amo

Erik Kapfer in Miha Cojhter, idejna očeta Vzorčnega mesta. (foto: Vzorčno mesto) Vzorčno mesto
7. 5. 2018

Vzorčno mesto odpira novo razstavo 10.000 milj, raziskovanje planeta Zemlja. Odprtje, ki bo v četrtek, 10. maja, ob 11.30 v Vzorčnem mestu (Kidričeva cesta 2b, Velenje), bodo začinili s predstavniki slovenske hip-hop kulture, ki bodo med sabo tekmovali v izvirnosti pri podajanju različnih tem o znanosti.

Hip-hop umetniki, med katerimi bodo tudi znani slovenski raper in umetnik Rok Terkaj-Trkaj, večkratni zmagovalec freestyle tekmovanj Igor Kuna in državni prvak v freestyle rapu in slam poeziji Amo, se bodo pomerili v t. i. battlih. Rapali bodo o temah 'Človek ali Stroj', 'Dan ali Noč' in 'Voda ali Zrak', Rok Terkaj in Igor Kuna pa se bosta spopadla še v 'besednem oblaku', v katerem se bosta dokazala v prostem stilu oziroma "rimanju iz glave". Dobila bosta sklope besed iz različnih znanosti, zmagovalca pa bo glede na izvirnost rim določila publika. Dogodek bo povezoval eden od najbolj aktivnih in vidnih promotorjev slovenske hip-hop kulture DJ/MC Mrigo.

Kot sta povedala idejna vodja Vzorčnega mesta Mihe Cojhtra in Erik Kapfer, bodo tako združili znanost in hip-hop kulturo ter na ta način znanost približali tudi tistim mladim, ki se jim tovrstne vsebine zdijo neprivlačne ali dolgočasne, kadar so podane na klasične način.

Novosti o odprtju razstave lahko spremljate tudi na Facebook strani dogodka.

Vzorčno mesto bi lahko poimenovali tudi interaktivni muzej sodobne znanosti. Je prvi tovrstni prostor v Evropi, v katerem se lahko vsakdo, ne glede na svojo starost, pobliže spozna s sodobnimi tehnologijami, kot so 3D modeliranje, robotika, digitalizacija in virtualna resničnost.

Priporočamo