V Zadru bo danes nastopila Rita Ora

V Zadru bo danes nastopila Rita Ora (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
30. 8. 2019

Priljubljena britanska pop zvezdnica Rita Ora bo v sklopu turneje, na kateri predstavlja album Phoenix, danes nastopila v večnamenski dvorani Krešimir Ćosić v Zadru. Rita Ora se vrača na Hrvaško potem, ko je lani navdušila obiskovalce festivala Rise Up v Poreču.

Pevka kosovskega porekla Rita Ora je znana po svojih uspešnicah, kot so Let You Love Me, Anywhere, I Will Never Let You Down in Your Song.

Leta 2012 je s svojim debitantskim albumom Ora prvič zasedla vrh britanskih lestvic najboljših albumov, med drugim je sodelovala z znanim raperjem Jay-Z-jem. Konec lanskega leta je objavila tudi drugi album, Phoenix.

Hrvaški mediji so poročali, da bo Rita Ora za enourni koncert v Zadru prejela 200.000 evrov. Dodatni stroški organizacije pa znašajo približno 30.000 evrov. Del opreme za koncert v Zadru je prispel tudi iz Slovenije, je na svoji spletni strani poročala zadrska radijska postaja Radio Antena.

Zadar je na turnejo Phoenix uvrščen skupaj s svetovno znanimi mesti, kot so Pariz, Milano, Oslo in Stockholm. Rito Ora po Zadru čaka nastop na znanem festivalu Lollapalooza v Berlinu, 8. septembra. Na Hrvaškem ugibajo, ali bo pevka izkoristila premor med dvema nastopoma za oddih na Hrvaškem.

Pred nastopom Rite Ora bo na odru v Zadru, tako kot lani v Poreču, nastopila mlada hrvaška pevka Franka Batelić, ki je bila hrvaška predstavnica na tekmovanju za pesem Evrovizije leta 2018. Znana je še kot soproga bivšega hrvaškega nogometnega reprezentanta Vedrana Ćorluke. Za ogrevanje obiskovalcev bo poskrbela tudi hrvaška pevka Domenica, ki je leta 2017 začela samostojno kariero, prej pa je bila spremljevalna pevka v skupini Madre Badessa band znanega hrvaškega glasbenika in producenta Tončija Huljića.