Blogerska konferenca za starše: MOJ BLOG, MOJ DRUGI OTROK

25. 9. 2017
Deli
Blogerska konferenca za starše: MOJ BLOG, MOJ DRUGI OTROK

Za vse, ki se ukvarjate z bloganjem ali premišljujete, da bi z bloganjem začeli, pripravljamo blogersko konferenco, kjer bodo udeleženci skozi bogat program in druženje z ostalimi blogerji pridobili koristne nasvete, ki jim bodo pomagali do uspešnega bloga.

KDAJ: 16. oktober od 15.30 naprej

KJE: Narodna galerija, Ljubljana

(PRIJAVE na konferenco so zaključene)

Na blogerski konferenci MOJ BLOG, MOJ DRUGI OTROK se bodo zvrstila poučna predavanja, na katerih bo udeležencem razkrit recept, kako začeti z bloganjem in kako postati uspešen bloger. Kako svoj blog učinkovito opremiti s fotografijami in videom, spoznali pa bodo tudi osnove optimizacije spletnih strani in kako pripraviti plan vsebin, ki vam bo zagotovil dolgoročno pozicioniranje na Googlu. Spoznali boste tudi, kako lahko družbena omrežja pomagajo pri vaši prepoznavnosti.

Zelo zanimivo bo tudi na okroglih mizah, ki jih bo povezoval David Urankar. Na prvi bo govora o povezovanju podjetji z blogerji, na drugi pa bodo znani slovenski blogerji z udeleženci delili svoje dragocene izkušnje in razkrili, s kakšnimi ovirami se dnevno srečujejo pri ustvarjanju svojega bloga.

Po koncu predavanj sledi mreženje in povezovanje udeležencev s podjetji.

OPIS PREDAVANJ:

Tina Deu bo na uvodnem predavanju z naslovom Kako blog (p)ostane znan in bran razkrila, kako se je rodil in razvijal njen blog Tina in fantje. Razložila bo kako lahko mediji pripomorejo k večji branosti bloga in kako blog k večji branosti medija ter najpomembnejše, kako ustreči sponzorjem in ostati sam svoj.

Na drugem predavanju bo Črt Podlogar iz performance digital marketing agencije Red Orbit razložil osnove optimizacije spletnih strani, udeleženci pa bodo izvedeli tudi kako pripraviti plan vsebin, ki zagotovlja dolgoročno pozicioniranje na Googlu in kako lahko družbena omrežja pomagajo pri prepoznavnosti blogerja.

Na tretjem predavanju bosta Ana Žontar Kristanc & Kristijan Žontar, avtorja spletne strani Anina kuhinja, razložila, kako narediti dober styling. Razkrila bosta tudi recept za dobre foto in video vsebine ter kako jih primerno obdelati. Udeleženci bodo izvedeli tudi, kako poteka učinkovito sodelovanje med blogerjem in podjetjem.

PROGRAM:

15.30  Začetek blogerske konference MOJ BLOG, MOJ DRUGI OTROK

1. SKLOP PREDAVANJ:

15.45

16.15
PREDAVANJE: Kako blog (p)ostane znan in bran Tina Deu - Tina in fantje
16.15

16.45
PREDAVANJE: Foto & video & stajlingi (kako in kdaj jih uporabiti za najboljši učinek) Ana Žontar Kristanc & Kristijan Žontar (Anina Kuhinja)
16.45

17.15
PREDAVANJE: SEO optimizacija & družbena omrežja (optimizacija za spletne iskalnike) Performance digital marketing agencija Red Orbit (predava Črt Podlogar)
17.15

17.30
ODMOR  

2. SKLOP:

17.30

18.10
OKROGLA MIZA: Povezovanje podjetji in blogerjev - trženje bloga in družbenih omrežij Sodelujejo:
Urša Manček, Diogena
Anja Kovačič, LifeClass
Tina Cipot, Lidl
18.10

18.50
OKROGLA MIZA: Bloganje – uporabni nasveti izkušenih blogerjev Sodelujejo:
Anja Oman - Mamina maza
Jani Jugovic - Cool Fotr
Tina Deu - Tina in fantje
Jure Marolt - Ljubki nesmisel
Danijela Č. Sluga - Mami na off

3. Mreženje in povezovanje udeležencev s podjetji

Z NAMI BODO:

VODITELJ:

DAVID URANKAR

David Urankar je najbolj znan kot obraz oddaj Avtomobilnost in Dobro jutro na RTV Slovenija. Nekdanji slovenski reprezentant v atletiki in voznik boba se je s priznanimi mednarodnimi kampanjami uveljavil tudi v modnem svetu. Kot se za "instagram realnost" spodobi, pa ne zanemarja socialnih omrežij.

PREDAVATELJI:

TINA DEU

Tina Deu že od študentskih let deluje v medijih. Pisala je za vrsto lifestyle revij, nato je bila dolga leta glavna urednica slovenskega Cosmopolitana. Je mama treh sinov in edina ženska v družini. O tem, kako se znajde v svoji najljubši moški družbi, in še o čem piše na blogu Tina in fantje. Na teden opere in zloži 100 nogavic.

Spletna stran Tina in fantje.

ANA ŽONTAR KRISTANC & KRISTIJAN ŽONTAR

Ana Žontar Kristanc vam je mogoče najbolj znana po njeni voditeljski vlogi v kuharski oddaji na POP-tv, toda zadnja leta sta skupaj z možem razvila podjetje, v katerem skupaj ustvarjata zanimive vsebine, kuharice, priročnike z recepti. Nova znamka preko katere ustvarjata se imenuje Anina kuhinja, baza za vse objave je spletna stran. Zadnja leta ustvarjata veliko video receptov za večje število naročnikov. Pa seveda klasične recenzije, video recenzije, spletne recepte ... Kristijan je namreč po izobrazbi multimedijec in že deset let uspešno sodeluje z mnogimi oglaševalskimi podjetji. Poleg svojega dela pa določen del nameni tudi skupnim projektom z Ano. On je zadolžen za snemanje, montiranje, fotografijo, obdelavo, pa seveda tudi za tisoč in eno mnenje v zvezi z vsebino.

Spletna stran: http://www.aninakuhinja.si/

PERFORMANCE DIGITAL MARKETING AGENCIJA RED ORBIT

Red Orbit je mednarodno nagrajena performance digital marketing agencija, ki je znana predvsem po globokem razumevanju vedenja digitalnih uporabnikov in v zagotavljanju učinkovitega in merljivega pristopa k digitalnemu marketingu. Osredotočeni so na merjenje, analiziranje in optimiziranje ter predvsem na doseganje rezultatov!

URŠA MANČEK

Urša Manček, direktorica Diogene, ki se ukvarja z marketinškimi in PR storitvami, ima 19 let izkušenj na teh področijh. Bila je direktorica tržnega komuniciranja v Mobitelu, direktorica Modiane in pomočnica predsednika uprave Zavarovalnice Triglav, zadolžena za marketing in odnose z javnostmi. Od začetka leta 2015 deluje v svojem podjetju ter za različna podjetja načrtuje in izvaja marketinške ter PR aktivnosti. Je tudi članica upravnega odbora Slovensko-srbskega poslovnega društva, BASS.

JANI JUGOVIC

Jani Jugovic je solastnik blagovne znamke Tejani, kuhar, veliko časa pa posveča tudi ustvarjanju vloga Cool Fotr. Na Facebooku ima že več kot 35 tisoč sledilcev, ki jim redno kaže utrinke iz družinskega življenja s Tejo Perjet, s katero sta se spoznala pred leti v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa.

Spletna stran: https://www.facebook.com/coolfotr/

JURE MAROLT

Jure Marolt je avtor priljubljenega, nič kaj osladnega starševskega bloga z naslovom Ljubki nesmisel. Svojo stran ima od leta 2014, pisati pa je začel tri leta prej. Piše o sreči, bridki žalosti, nenavadnih pripetljajih in predvidljivih napakah, torej vseh ljubkih nesmislih, ki soustvarjajo njegov dan. 

Spletna stran: http://ljubki-nesmisel.si/

TINA CIPOT

Tina Cipot je nekdanja novinarka in urednica, ki že dobro desetletje deluje na področju odnosov z javnostmi. Od leta 2013 je zaposlena v podjetju Lidl Slovenija, kjer s svojo ekipo skrbi za korporativno in interno komuniciranje ter povezovanje z javnostmi na družabnih omrežjih podjetja. 

ANJA OMAN

Anja Oman je avtorica materinsko-nosečniškega bloga Mamina maza. Blog je začela pisati leta 2015 in se s svojimi iskrenimi osebnimi zapisi in aktualnimi vzgojnimi temami hitro uvrstila med najbolj priljubljene starševske bloge v Sloveniji. Je ustanoviteljica skupine Mami blogerke, ki je ''mami bloganje'' dvignila na še bolj prepoznavno in kakovostno raven.

Spletna stran: http://maminamaza.si/

ANJA KOVAČIČ

Anja Kovačič je PRovka Hotelov LifeClass Portorož, po izobrazbi novinarka, ki rada potuje, obožuje otroke in zdrav način življenja, zato je kljub temu, da še nima svojih otrok, tista, ki vam bo razkrila tiste plati družinske hotelske ponudbe, ki je sicer niti ne bi opazili. Ob promoviranju družinske hotelske ponudbe ves čas sodeluje z blogerji, saj se zaveda, kako pomemben je osebni pristop podajanja informacij morebitnim gostom. Povezuje se z novinarji in blogerji, ki na zanimiv, drugačen in inovativen način vplivajo na okolico, na javnost, na ciljno publiko. Razkrila vam bo, zakaj je pomembno povezovanje podjetja z blogerji in na kakšen način se sodelovanje vzpostavi. 

DANIJELA Č. SLUGA

Danijela Č. Sluga je mamica dveh fantov in avtorica bloga Mami na off, kjer svoj realen pogled na materinstvo deli s številnimi bralkami. Svoje pripetije predstavlja na iskren, pa tudi zabaven in hudomušen način, zato se z njo poistoveti ogromno mamic. Konec lanskega leta je uresničila svojo veliko željo in izdala družinski rokovnik Mamina (po)MOČ, ki vsem mamicam pomaga pri lažji organizacija pestrega vsakdana.

Spletna stran: http://maminaoff.si/