Val 202 v finale tudi s pomočjo Tine Maze

18. 4. 2016

V polfinalu radijske bitke med Slovenijo in Latvijo, v kateri je Andrej Karoli s pomočjo več kot 900 tviterašev Valu 202 priboril finale, je z zelo odmevnim tvitom podpore pomagala tudi Tina Maze.

tvit

Radijska bitka, ki jo organizira italijanski radio Rai Radio 2, je trajala od 20. do 21. ure. Do zdaj je Slovenija dobila bitko z Armenijo in San Marinom, po včerajšnji zmagi nad Latvijo pa jo v finalni bitki čaka Omladinski radio iz Srbije.

"Tako kot v prejšnjih bitkah sta tudi včeraj dva didžeja v dveh različnih studiih poskušala osvojiti občinstvo po svetu. Valu 202 so do zmage s tvitanjem pomagali poslušalci s. Karoli je v eni uri zbral okoli 27.000 tvitov s heštegom #radiobattleSI, za Val 202 pa je tvitalo skoraj 900 uporabnikov," je ekipa Vala 202 še zapisala v sporočilu za javnost.

Finalni dvoboj, v katerem se bo Val 202 spopadel z DJ-em Omladinskega radia iz Novega Sada, bo v nedeljo, 24. aprila, med 20. in 21. uro.

Boj bo potekal prek etra v živo iz Firenc, na tviterju pa Karoliju lahko pomagate tako, da tvitate na hešteg #radiobattleSI ali prepošiljate tvite, ki so že opremljeni z heštegom #radiobattleSI.

Kaj je to Radio Battle?

  • To interaktivno radijsko glasbeno bitko, ki se bojuje tako v etru kot na Twitterju in sliši na ime Radio Battle, organizira italijanski radio Radio 2 - Rai. Poleg gostiteljice Italije, pa v njem sodeluje še 16 javnih in zasebnih radijskih postaj iz Armenije, Avstralije, Estonije, Hrvaške, Irske, Latvije, Litve, Nemčije, Slovenije, Srbije, Švedske in Švice.