Vanillaz odpirata vrata odra festivala Ultra Europe v Splitu

11. 5. 2018
Deli

Slovensko - hrvaška didžej naveza duo Vanillaz bosta odprla vrata glavnega odra festivala Ultra Europe v Splitu, pred tem pa še glavni oder festivala Ultra Korea!

Marko in Miha sta danes svetovno znana in priznana didžeja, ki nastopata na številnih mednarodnih festivalih in prizoriščih po vsej Evropi ter Severni Ameriki. Končno pa so se odprla tudi vrata največjega elektronskega festivala Ultra. Njuno glasbo so predvajali velikani kova David Guetta in Hardwell ter drugi, njuni ritmi pa so odmevali tudi na prestižnih mednarodnih festivalih, kot so Miami Music Week, MTV Europe ... Za Ultra Europe festival je prodanih že več kot 120.000 vstopnic. Če se bo nadaljeval tak ritem prodaje, bo Splitski stadion Poljud razprodan zelo hitro.

Organizator in direktor festivala Joe Bašić: »Z Ultra Europe smo si zadali zelo ambiciozne cilje. Do leta 2022 si želimo, da bo festival ULTRA Europe postal največji glasbeni festival v Evropi.« Vsi ljubitelji elektronske glasbe bodo uživali ob imenih svetovnega kova - Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Axwell / Ingrosso, Carl Cox, David Guetta, DJ Snake, Galantis, Hardwell, Marco Carola, Steve Angello, Erica Prydz, Marshmello, The Chainsmokers, Jamie Jones, Joseph Capriati, Loco Dice, The Martinez Brothers, Paco Osuna, Seth Troxler, Steve Aoki, ... in med njimi bosta tudi duo Vanillaz, Marko in Miha.

Fanta se že veselita, da bosta na velikem odru lahko predstavila tudi svoje najnovejše stvaritve: »Na festival sva pripravljena s kar nekaj novimi komadi, ki bodo izšli v naslednjih mesecih tako, da je sedaj ravno pravi čas, da na Ultri predstaviva najino delo. 18. maja izzide novi singl 'Remember' na kanalu Casual Jam & Mr. Revillz. Pred kratkim je izšel tudi najin novi singl Sultans of Swings, ki ima preko 60.000 prenosov na Spotify-ju.« Miha je izrazil veliko hvaležnost za izkazano zaupanje: »Vem, kaj obiskovalci in organizatorji pričakujejo od naju. Hvaležna sva jim za zaupanje, da lahko nastopiva na glavnem odru festivala in to pred domačo publiko.« Marko temu dodaja: »Dosedanje delo se je resnično izplačalo, zelo sva vesela, da bova lahko nastopila na glavnem odru ULTRA Europe in ULTRA Korea. Zelo sva ponosna na to. Festival kot je Ultra, naju postavlja na vrh zemljevida elektronske glasbe. To je za naju pravi blagoslov. Dala bova vse od sebe, da bova Hrvaško in Slovenijo predstavila v najlepši luči,« zaključi hrvaški član energičnega dua.

Ultra Europe je kot festival s čisto elektronsko glasbo tekom let pridobil svetovno slavo z nastopi najbolj vročih in popularnih DJ-ev kot so SHM, The Chemical Brothers, Tiësto, David Guetta, Deadmau5, Underworld, Kraftwerk, Armin van Buuren, Moby, Fatboy Slim, Justice, Carl Cox in Avicii. Medtem pa je svoje odre delil tudi s t.i. crossover bandi, ki vsebujejo elemente elektronske glasbe. Najbolj znani nastopajoči so bili The Cure, The Killers, New Order, Duran Duran, The Black Eyed Peas, Erasure, M83, Santigold, The Ting Tings, Cut Copy, Empire of the Sun in Bloc Party. In letos bosta med več kot 300 nastopajočimi, festival odprla ravno Vanillaz - Marko Bucić in Miha Pajk.

Tisoče svetovno priznanih DJ-jev, producentov in bendov je v sklopu festivala Ultra navduševalo ljubitelje glasbe po vsem svetu – Argentina, Bali, Brazilija, Čile, Ibiza, Japonska, Koreja, Singapur, Južna Afrika, Miami. Med velikimi gostitelji je tudi mali hrvaški Split, ki je v osrčje Dalmacije v minulih petih letih zvabil že 700.000 obiskovalcev glasbe. Letos bo prvič organizirana zabava tudi na Braču na Bolu. Dve zabavi se bosta odvili tudi na Hvaru, ena pa na Visu.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu