Varovanci Kazine so prišli, tekmovali, zmagali

Zmagoslavje plesalcev Kazine na tekmovanju v Amsterdamu  (foto: Eva Mrhar) Eva Mrhar
5. 7. 2016

Ples od nekdaj združuje in povezuje ljudi. Zlasti mladi se lahko preko plesa ogromno naučijo in spoznavajo svoje telo, hkrati pa ples izboljšuje njihovo samopodobo.

»Če starši zaznajo, da ima otrok interes za ples in gib, naj ga čimprej usmerijo in podprejo v njegovi izraznosti. Delo z mladimi je nekaj najlepšega v našem poklicu, odzivi otrok so odlični,« pravi Silvestra Perčič, direktorica Plesne šole Kazina.

Trdo delo in vlaganje v mlade potenciale se je Plesni šoli Kazina, najstarejši plesni šoli pri nas, še zlasti obrestovalo na Zahodnoevropskem prvenstvu v Amsterdamu, kjer so prejeli številne nagrade. Varovanci Kazine so pobrali tako rekoč vse medalje. Člani so blesteli z zmago v formaciji, zlati in srebrni sta bili obe mali članski skupini Kazine, srebro je osvojila solistka Zala Perčič. Med solisti sta v mladinski konkurenci nastopila še Miha Florjanc Lukan, ki je osvojil srebro in Tajra Zukanović, ki je bila bronasta.

Letos v Kazini slavijo 25-letnico delovanja, kar bodo obeležili s predstavo »Sanjska služba« v Cankarjevem domu v koreografiji njihovega dolgoletnega sodelavca Željka Božića. Sicer pa so plesalci Kazine v zadnjih desetih letih na najvišjo stopničko stopili kar 335-krat.