Vasko Atanasovski trio "striže" z novim albumom

10. 4. 2016

Vasko Atanasovski trio to pomlad predstavlja nov album "The Scissors" s predstavitvenim koncertom v Klubu Cankarjevega doma.

Trio, ki ga poleg Vaska Atanasovskega, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja, praznuje šesto leto svojega obstoja in izdajo svojega tretjega albuma z naslovom »The Scissors« (Škarje), kar simbolizira prihod nekega novega obdobja.

"Album zveni v osnovi precej energično in rockersko, kot ste od tria že vajeni, vendar postreže tudi s kar tremi prefinjenimi instrumentali, med njimi z balado 'Nožici', kar v makedonščini pomeni 'škarje'," je pojasnil avtor glasbe in besedil, Atanasovski.

Zasedba treh izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album »Come To Me«, še precej pa je svež tudi njihov album »Feel«. Obe izdaji sta prejeli izjemne kritike in močno zaznamovali Slovenski in tudi tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem in v Srbiji, je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski, lansko jesen pa so se podali v London, Nemčijo ter daljšo turnejo po Argentini.

Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski...), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšen del sveta. Do sedaj je izdal že 13 albumov, ne dolgo nazaj pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album 'Best of Vasko Atanasovski', kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.

Predstavitvi novega albuma boste lahko prisluhnili v torek, 19. aprila ob 20.00 v Klubu Cankarjevega doma.

Energična novost z novega albuma "The Scissors" - Sufi.