Vasko Atanasovski z novim singlom Srce ma svoja pota

Vasko Atanasovski z novim singlom Srce ma svoja pota (foto: Jože Požrl) Jože Požrl
5. 12. 2016

Glasbeni umetnik Vasko Atanasovski konec leta proslavlja s tradicionalnim Vaskovanjem, gledališko predstavo in predstavitvijo novega singla.

Ni še dolgo, kar smo pred meseci prisluhnili glasbi z novega albuma The Scissors Vasko Atanasovski tria, ko saksofonist in flavtist že osvaja odre z novim singlom Srce ma svoja pota. Pesem o ljubezni in minljivosti, ki z besedilom in živahno glasbo, ki ju je napisal avtor sam, vliva upanje v življenje in s katero optimistično stopa novemu letu naproti. Skladbo je Atanasovski posnel s svojimi glasbenimi sodelavci: Dejan Lapanja in Andraž Mazi na kitari, Marjan Stanić na bobnih ter Matija Krivec na kontrabasu, zagotovo pa jo bo slišati na enem izmed tradicionalnih decembrskih Vaskovanj v mariborskem KGB (17. december) ali ljubljanski Gala Hali (22. december). 

A glasbeni odri niso edini, kjer odmeva njegova glasba. V teh prazničnih dneh na odru Drame Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor pujska Bibi in Gusti sipata srečo in čarata praznično magijo, da se gledalci za hip resnično preselijo v pisan pravljični svet pa pripomore tudi izbrana glasbena spremljava Atanasovskega.

Pravljično, magično, srčno in z Vaskovanjem tudi bučno - vsega po malo, v stilu veselega decembra.