Večeri uspešnic Toše Proeski v izvedbi Samuela Lucasa

Večeri uspešnic Toše Proeski v izvedbi Samuela Lucasa (foto: Iztok Dimc, Gapi) Iztok Dimc, Gapi
27. 2. 2017

Samuel Lucas, primorski glasbenik, ki že več kot 25 let nastopa na številnih odrih, od tega je bil 16 let v tujini, je sodeloval že v različnih glasbenih projektih, lani tudi v šovu Znan obraz ima svoj glas, tokrat pa je pripravil povsem novo, zelo čustveno glasbeno poslastico.

Kot odličen vokalist slovi po izvajanju največjih uspešnic svetovnih glasbenih mojstrov različnih žanrov, tokrat pa se je odločil, da v spomin na veliko ime balkanske glasbene scene Tošeta Proeskega pripravi izjemno zgodbo glasbenih večerov »Uspešnice Toše Proeski v izvedbi Samuel Lucasa«, saj bo letos minilo 10 let odkar nas je zapustil makedonski deček z angelskim glasom. Za njim so ostale številne pesmi, polne čustev in energije.

Samuel LucasV petek, 24. februarja, je Samuel na premiernem koncertu »Uspešnice Toše Proeski v izvedbi Samuela Lucasa«, v izjemni atmosferi kluba BLUNOUT v Domžalah, občinstvo popeljal v posebni glasbeni večer, poln spominov in emocij.

Občinstvo je bilo ganjeno in je uživalo v dve urni glasbeni pravljici, svojih čustev ob izvajanju pa ni mogel skriti niti Samuel, saj kot sam pravi, so pesmi tako lepe, s posebno energijo, da je pri nekaterih težko zadrževal solze in jih zato zelo težko odpel. Koncerta sta se udeležila tudi makedonski veleposlanik in njegova soproga, ki sta prišla uživati kot Toševa prijatelja.

Med 24 uspešnicami smo lahko slišali največje hite Tošeta Proeskega, kot so Pratim te, Jedina, Čija si, Igra bez granica, Moja, Trešnja, Lagala nas mala, Zajdi Zajdi ... posebna gostja večera je bila Anja Rupel, ki se mu je pridružila na odru in v duetu sta zapela pesem Krajnje vrijeme, ki jo je Anja posnela s Tošetom.

Samuel se je skupaj s svojim bandom »The Groove station«, ki ga sestavljajo izkušeni glasbeniki (kitara in vokal: Nermin Puškar, bobni: Boštjan Vajs, klaviature: Sandro Božič, bas kitara: Nace Jordan, spremljevalni vokal: Lea Likar) temeljito pripravljal na te koncerte, saj sta glasba in petje Tošetovih pesmi zelo zahtevna, hkrati pa vsi na odru čutijo veliko odgovornost pri izvajanju pesmi do tako velikega in vrhunskega glasbenika, kot je bil Toše.

«Moja duša in srce sta srečna, te pesmi mi res ležijo. Vsi na odru smo neizmerno uživali v čisto vsakem trenutku koncerta in dali smo vse od sebe. Čestitke mojemu bandu, samo štirje so, pa zvenijo, kot da bi jih bilo deset na odru in seveda, da ne pozabim izvrstno spremljevalno vokalistko. Dve uri koncerta sta minili tako hitro in brez problema bi lahko še pel. Verjamem, da nas je tudi Toše poslušal nekje nad oblaki, užival in se veselil z nami« je dejal Samuel Lucas, ki ni mogel skriti veselja ob tako čustvenem večeru.

Prvi koncert je bil nepozaben in bo za vedno ostal v spominu vseh, zato ne dvomimo, da bo serija koncertov, ki sledijo zelo uspešna.

Nadaljevali se bodo po vsej Sloveniji, prvi 11. marca na mariborski Ribičiji, nato 18. marca v Hosta pubu Konga v Grosuplju, sledita še koncerta v Ljubljani, 31. marca v Sputniku ter aprila na Gospodarskem razstavišču.