Večerna neurja povzročila nekaj težav na vzhodu države

6. 6. 2019 | Vir: STA
Deli
Večerna neurja povzročila nekaj težav na vzhodu države (foto: Profimedia)
Profimedia

Območja občin Celje, Dravograd, Krško, Radlje ob Dravi, Rogaška Slatina, Rogašovci, Šentilj in Vojnik je zgodaj zvečer prizadelo neurje z obilnimi padavinami in močnim vetrom.

Centri za obveščanje so zabeležili 29 dogodkov. Meteorna voda je na 19 lokacijah poplavila ceste in večinoma kletne prostore objektov ter nanesla zemljino in kamenje.

Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, so se v treh primerih na nekaj lokacijah preko cestišč sprožili zemeljski plazovi in povzročili zapore cest, v nekaj primerih je veter podiral drevje, v enem primeru je zaradi udara strele zagorela telekomunikacijska omarica.

Pri sanaciji posledic neurja so sodelovali poklicni gasilci dveh gasilskih enot in prostovoljni gasilci tridesetih gasilskih društev ter cestna, komunalna in druga podjetja.

Iz poplavljenih objektov so izčrpali meteorno vodo, preusmerjali meteorno vodo mimo ogroženih objektov, čistili jaške in cestne prepuste, odstranjevali podrto drevje, nanose zemljine in drugega materiala ter z mehanizacijo odstranili material, ki so ga nanosili sproženi plazovi.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan