Večerna neurja povzročila nekaj težav na vzhodu države

Večerna neurja povzročila nekaj težav na vzhodu države (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
6. 6. 2019

Območja občin Celje, Dravograd, Krško, Radlje ob Dravi, Rogaška Slatina, Rogašovci, Šentilj in Vojnik je zgodaj zvečer prizadelo neurje z obilnimi padavinami in močnim vetrom.

Centri za obveščanje so zabeležili 29 dogodkov. Meteorna voda je na 19 lokacijah poplavila ceste in večinoma kletne prostore objektov ter nanesla zemljino in kamenje.

Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, so se v treh primerih na nekaj lokacijah preko cestišč sprožili zemeljski plazovi in povzročili zapore cest, v nekaj primerih je veter podiral drevje, v enem primeru je zaradi udara strele zagorela telekomunikacijska omarica.

Pri sanaciji posledic neurja so sodelovali poklicni gasilci dveh gasilskih enot in prostovoljni gasilci tridesetih gasilskih društev ter cestna, komunalna in druga podjetja.

Iz poplavljenih objektov so izčrpali meteorno vodo, preusmerjali meteorno vodo mimo ogroženih objektov, čistili jaške in cestne prepuste, odstranjevali podrto drevje, nanose zemljine in drugega materiala ter z mehanizacijo odstranili material, ki so ga nanosili sproženi plazovi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri