Večerovi 'Pun pisker' petki z najboljšimi okusi Maribora!

11. 6. 2015
Deli
Večerovi 'Pun pisker' petki z najboljšimi okusi Maribora! (foto: profimedia)
profimedia

V petek od 10. ure naprej bo na Trgu Leona Štuklja prvi v nizu kulinaričnih dogodkov, ki jih bo medijska hiša Večer organizirala vsak petek ob lepem vremenu v času poletja.

ʺPri Večeru s podporo številnih prireditev in organizacijo dogodkov bralcem ponujamo več kot le dnevno sveže novice. S petkovimi kulinaričnimi dogodki, poimenovali smo jih Pun pisker, bomo to poletje Večerovim bralcem, Mariborčanom in obiskovalcem našega mesta omogočili uživanje v vrhunski kulinariki po dostopnih cenah,ʺ je povedal Miha Klančar, izvršni direktor za marketing in prodajo pri Večeru.

Vsak petek ob lepem vremenu bo na Trgu Leona Štuklja dišalo s stojnic.

Priznani kuharski mojstri iz Maribora in okolice bodo na njih pripravljali svoje najboljše jedi, ki jih bo možno kombinirati z vrhunskimi vini, pivi in drugimi pijačami. Najvišja cena za glavne jedi bo 5 evrov, za sladice 2 evra, pijače pa bodo stale od 1 do 3 evre. Jedi se bodo plačevale pri štirih blagajnah, kjer bodo obiskovalci lahko kupili kupone, ki jih bo mogoče unovčiti pri kateremkoli gostincu v zameno za hrano in pijačo.

Na prvem dogodku bodo sodelovali priznani mariborski gostinci, potrudili pa smo se, da bo ponudba raznovrstna in da bo prav vsak obiskovalec našel nekaj dobrega zase. Svoje dobrote in pijačo bodo na jutrišnjem prvem Punem piskru pripravljali Novi svet, Leon, Furna, Vinska cesta Vodole, Romani Kafenava, Špajza, Restavracija Rotovž, M-enostavno dobra vina, Pivarna, Štajerc, Rožmarin in Pri Florjanu. Naša želja je, da se Pun pisker v prihodnosti še razširi in da bodo Mariborčani in obiskovalci Maribora vsako leto spomladi in poleti lahko uživali v vrhunski kulinariki po dosegljivih cenah.

Pun pisker je ambiciozen projekt, ki povezuje vse mariborske občinske službe in mesto uvršča na seznam več evropskih mest, ki že prirejajo podobne kulinarične tržnice.

Pri projektu so se pri Večeru tako povezali z Mestno občino Maribor, Nigradom, Snago, Mariborskim vodovodom in Zavodom za turizem Maribor – Pohorje, saj vsi želijo, da se kulinarična tržnica razvije v tedenski dogodek, ki bo poživil največji trg v Mariboru in pomagal obuditi mestno jedro.