'Velik je ta svet', nov videospot Jana Plestenjaka, najbolj gledan video na Youtube!

'Velik je ta svet', nov videospot Jana Plestenjaka, najbolj gledan video na Youtube! (foto: Domen Jančič) Domen Jančič
24. 4. 2018

Po petkovi premieri se je najbolj pričakovan video letošnjega leta takoj zavihtel na prvi mesto najbolj gledanih video postnetkov!

Jan Plestenjak je pretekli teden predstavil novo pesem 'Velik je ta svet', s katero se po krajšem glasbenem premoru vrača z novo zgodbo in bo zagotovo še pred poletjem osvojil srca poslušalcev in vrhove radijskih lestvic.

K soustvarjanju novih ritmov je najbolj uspešen slovenski glasbenik in avtor številnih uspešnic povabil glasbeno zvezdo mlajše generacije Challeta Salleta!

Od ideje o pesmi do realizacije snemanja videospota plesne skladbe z mladostno energijo, ki je združila dva najbolj uspešna slovenska glasbenika, je prišlo zelo spontano. Jan je že skoraj dokončano pesem poslal Challetu, ki je bil nad njo navdušen in je z veseljem sprejel povabilo k sodelovanju. »Jana kot glasbenika in tudi človeka izredno spoštujem. Iskreno sem bil presenečen in zelo hvaležen, ko mi je čestital ob izidu pesmi 'Lagano' in kasneje ob njenem uspehu. Ob povabilu k sodelovanju skupne pesmi sem bil počaščen. Pesem mi je bila takoj všeč, z veseljem sem se mu pridružil in prispeval svoj del. Mislim, da je super, če se glasbeniki različnih stilov povezujemo med seboj in s kvalitetnimi izdelki dvigujemo nivo slovenske glasbe,« je povedal Challe Salle.

Nova video poslastica je nastala pod režisersko taktirko Saše Hassa, skupne kadre Jan Plestenjaka, Challeta Salleta in Ane Colja, ki je kot fotografinja odigrala glavno žensko vlogo, je posnel v čudovitih prostorih Kristalne dvorane v Sokolskem domu, ki se nahaja v Janovi rodni Škofji Loki, preostali kadri pa so bili posneti v Mojstrani in v prestolnici.

Ob izidu novega singla 'Velik je ta svet' Jan Plestenjak napoveduje tudi izid novega studijskega albuma, ki bo izšel že v prihajajoči jeseni, pred velikim koncertom »Jan Plestenjak s prijatelji« v Stožicah, 20. oktobra, ob njegovi 25-letnici glasbenega ustvarjanja. Na velikem odru težko pričakovanega koncerta bo stal tudi Challe Salle!

Kot pri vseh svojih skladbah je Jan tudi tokrat avtor besedila in glasbe, Challe Salle je avtor svojega besedila, pesem pa je produciral Enes Tvrtković. Celoten prihajajoči album je zmiksal in masteriziral Arthur Indrikovs v Londonu, ki je sodeloval tudi z One Direction in Clive Harrisom.