Veliki Bryan Adams potrdil svoj prihod na Hrvaško!

23. 2. 2017
Deli
Veliki Bryan Adams potrdil svoj prihod na Hrvaško!

Njegov koncert bo 9. novembra 2017 v zagrebški Areni, kjer ga bomo z veseljem pričakali tudi Slovenci.

Popularni kanadski pevec Bryan Adams je glasbeni izvajalec, ki ga številni poslušajo že vse življenje in katerega uspešnice kot so Everything I do, Have you ever really loved a woman, Run to you, Please forgive me nam že desetletja odzvanjajo v ušesih. V dosedanji karieri je s svojimi hiti navdušil in še vedno navdušuje generacije in generacije. Znan je po nalezljivi energiji, iskrenosti na odru in energičnih nastopih, o katerih je govora še dolgo po koncertih.

Do danes je kot roker, kitarist, pevec in avtor glasbe prodal preko sto milijonov plošč, kar ga uvršča med najbolje prodajane izvajalce vseh časov in prejel 23 nagrad od kar 94 nominacij. Med njimi so številni grammyji in glasbene nagrade MTV, s pisanjem in izvajanjem filmske glasbe pa se je zapisal tudi med nominirance za oskarja.

Poleg glasbenega poslanstva Bryan Adams skozi vso kariero ostaja zvest čutu za družbeno odgovornost. Zbira sredstva za revne otrok, redno dobrodelno nastopa, prizadeva pa si tudi za pravice živali.

Njegova največja strast poleg glasbe pa je gotovo predvsem portretna fotografija. Fotografiral je celo vrsto znanih obrazov, med njimi tudi našo smučarko Tino Maze.

Njegove pesmi Cuts Like a Knife, Run To You, Summer of '69, Heaven, All For Love, ki danes veljajo za klasike, so zaznamovale mladost mnogih in pustile sled v glasbeni zgodovini, medtem ko jih z navdušenjem posluša tudi občinstvo mlajše generacije.

Redki se lahko pohvalijo s kar 35-letno glasbeno kariero, pri čemer priljubljeni avtor rock balad nima nikakršne želje, da bi se poslovil od svojih poslušalcev. Njegov najnovejši album Get Up, ki ga je produciral Jeff Lynn iz ELO (Electric Light Orchestra), je nedvomno še en korak naprej v njegovem bogatem glasbenem ustvarjanju.

Svoj novi album bo stari znanec slovenskega občinstva to jesen predstavil na sosednjem Hrvaškem, tako ga bomo tudi Slovenci lahko 9. novembra ob 20. uri z veseljem pričakali v zagrebški Areni.

O BRYAN ADAMSU:

  • Rodil se je leta 1959 v britansko-kanadski družini. Že od malega je bil obseden z idejo, da bo postal glasbenik, zato je že pri petnajstih pustil šolo. Kmalu je dobil službo spremljevalnega pevca v glasbenem studiju kanadske nacionalne radiotelevizije, medtem pa vztrajno skladal in snemal demoposnetke, ki so mu leta 1980 prinesli prvo založniško pogodbo. Izdal je album Bryan Adams, leto kasneje pa še You Want It You Got It, a zares dozorel je šele s tretjo ploščo Cuts Like A Knife leta 1983. Skladbi Straight From The Heart in naslovna sta osvojili ameriške lestvice, kar je bila zanj velika odskočna deska za pohod na ostale dele sveta, ki je sledil že leto kasneje: njegov četrti album Reckless je bil in je še danes glavni mejnik njegove kariere. Na njem je zabeležil največje hite – Summer Of '69, Run To You, Heaven, duet s Tino Turner It's Only Love. Ostalo je zgodovina.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave