Veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan napolnil Križanke

Veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan napolnil Križanke (foto: Društvo Viljem Julijan Press) Društvo Viljem Julijan Press
16. 9. 2019

V petek zvečer je v napolnjenem avditoriju Križank več kot 1.100 obiskovalcev stopilo skupaj za otroke z redkimi boleznimi in doživelo veličasten nepozaben dobrodelni koncert, na katerem so nastopili številni priznani glasbeniki.

Prireditev je bila polna občutenja, solz in radosti. Nastopajoči, med katerimi so bili Gibonni, Perpetuum Jazzile, Alya, Rebeka Dremelj, Kingston, 6pack Čukur, Slavko Ivančić in Ansambel Žargon, so skupaj z obiskovalci dali svojo srčno podporo malim borcem in njihovim družinam, za katere so s koncertom tudi zbirali sredstva. Nastopil je tudi oče Viljema Julijana, Gregor Bezenšek z umetniškim imenom SoulGreg Artist, ki je skupaj s svojo ženo Nino pobudnik in nosilec te dobrodelne prireditve.

Gregor je s svojo ženo Nino obiskovalce do solz ganil tudi s svojim govorom, v katerim je med drugim povedal: »Viljema Julijana letos ni z nami, ampak v resnici je. Vidite, čutite? Vsepovsod je. V naših dejanjih, v naših prizadevanjih, na današnjem koncertu, predvsem pa v naših srcih.« Hkrati pa je izrazil željo, da bi koncert Viljem Julijan postal tradicionalen vsakoletni dobrodelni dogodek za otroke z redkimi boleznimi. Starša sta z zbranimi delila tudi zgodbo o zadnjih trenutkih Viljema Julijana »Napočil je najtežji trenutek v življenju...Trenutek, ko moraš svojega otroka pustiti v bolnici tam spodaj, niti izgovoriti ne morem in nočem več te besede. Zapreti moraš vrata za njim in hočeš nočeš, moraš oditi. Po tistem trenutku postaneš ponižen in ničesar več se ne bojiš.«

Na dogodku so bile predstavljene tudi zgodbe treh otrok z redkimi boleznimi, ki so obiskovalce ganile do solz, hkrati pa so bile spodbuda za to, da v naši družbi odpremo srca za te male junake in jim pomagamo po svojih močeh. Vzdušje na dogodku je bilo čarobno in obiskovalci so se strinjali, da so doživeli nepozaben in prekrasen koncert, ki jim bo še dolgo odzvanjal v srcu.

Dobrodelnega koncerta se je udeležili tudi predsednik Vlade RS Marjan Šarec, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer ter varuh človekovih pravic Peter Svetina, ki so kot častni pokrovitelji koncerta tudi nagovorili zbrane obiskovalce. Sredstva, ki jih je organizator dogodka, Društvo Viljem Julijan, zbralo s prodajo kart za koncert bodo v celoti podarjena otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

Priporočamo