Veselo druženje na tradicionalnem vinskem festivalu

Glavna organizatorka festivala Ingrid Mahnič (predsednica DVSI) v družbi Maje Križmančič (direktorice hotelske operative LifeClass) ter dveh kuharskih mojstrov Tomaža Škvarča Lisjaka in Časlava Matijevića. (foto: Alpe) Alpe
18. 3. 2014

V pomladno obarvanem Portorožu se je pred množico obiskovalcev, ljubitelejv vinske kapljice iz Slovenije, Hrvaške, Italije v LifeClassovem kongresnem centru Portus, Hotela Slovenija v znaku rekordov odvijal že 16. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana 2014.

Na festivalu se je predstavilo rekordno število vinarjev, kar šestinsedemdeset, ki so letošnjo 'vikend' izvedbo ter programsko pestrost s številnimi (ob)dogodki, kulinaričnimi delavnicami, predavanji ter okroglimi mizami na samem prizorišču označili s samimi superlativi.

Glavna organizatorka tradicionalnega festivala Malvazija Ingrid Mahnič (predsednica društva vinarjev slovenske Istre) je bila presrečna nad tako visoko udeležbo vinarjev in izrazila zadovoljstvo nad dvigom kakovosti Malvazij v zadnjem desteletju in pol.

Med festivalskimi nagradami vin so slavili najboljši, a le eden priznan vinar si je prislužil kar dve prestižni priznanji festivala. Tako, sta Robi in Dorjano Korenika prejela priznanje za najboljšo malvazijo tekočega letnika ter šampionski naziv za malvazijo z ostankom sladkorja. Tudi ekipa Govori.se, se je udeležila enega od festivalskih dni in v objektiv ujela kar nekaj medijskih obrazov.

Napisal: Alojz Petrovčič