Vesna Godina - tako, kot le ona zna - ob dnevu žena!

Vesna Godina - tako, kot le ona zna - ob dnevu žena! (foto: profimedia) profimedia
Vir: Sensa
8. 3. 2017

"Ne vem sicer, ali vam čestitke ob dnevu žena kaj pomenijo. Meni pomenijo. In obkrožena sem s številnimi ženskami, ki jim te čestitke prav tako pomenijo veliko. Ne poznam sicer njihovih razlogov. Poznam pa svoje," je v Sensini kolumni ob 8. marcu za začetek zapisala dr. Vesna Godina.

In nadaljevala ...

  • "V časih, ko z Zahoda še nismo uvozili valentinovega, smo pomlad začeli s praznikom, ko so moški ženskam darovali cvetje. In moški so darovali cvetlice vsem ženskam, ne le svojim dragim. Darovali so ne le v okviru družine, temveč tudi na delovnem mestu. Tako da pravzaprav nobena ni ostala brez poklonjenega cveta. Najbolje tistega, ki je oznanjal pomlad. Začetek marca je namreč pravi čas za oznanjanje pomladi. Mi pa 8. marec pomeni veliko tudi v smislu zgodovinskega spomina. Je dan, ko se simbolno priključimo tistemu delu delavskega gibanja, ki se je bojeval za pravice žensk. Ki je za ženske izbojeval marsikaj."

Vabimo vas, da si celotno kolumno dr. Vesne Godine preberete na spletni povezavi Sensa.si. Ne bo vam žal ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri