Video: Klapa Samoana na hrvaški turneji navdušuje z dalmatinskimi pesmi!

Video: Klapa Samoana na hrvaški turneji navdušuje z dalmatinskimi pesmi! (foto: Facebook Klapa Samoana) Facebook Klapa Samoana
Vir: STA
20. 8. 2018

Na Hrvaškem sta na turneji dva člana klape Samoana z Nove Zelandije, ki prepevata hrvaške pesmi, čeprav ne znata govoriti hrvaško. Samoanca z Nove Zelandije sta s svojimi interpretacijami znanih hrvaških pesmi, predvsem nedavno preminulega Oliverja Dragojevića, navdušila občinstvo v več hrvaških mestih.

Član klape Samoana Christian Maliteoa-Brown je za hrvaške medije pojasnil, da je hrvaški jezik prezahteven, da bi ga se naučili, a so se odločili peti v hrvaščini zaradi enkratnih občutkov, ki izhajajo iz hrvaških pesmi. Kot je dodal, pri izbiri pesmi podrobno preučujejo njihovo sporočilo, da bi se lahko čustveno poistovetili z besedilom.

"Glasba ne pozna meja niti jezika, nima omejitev. Do zdaj smo peli hrvaške pesmi, prihodnje leto pa želimo na Hrvaškem predstaviti tradicionalno samoansko glasbo," je po zagrebškem koncertu za hrvaško televizijo povedal Christianov brat Austin Maliteoa-Brown.

Brata sta poudarila, da najraje prepevajo Dragojevićeve pesmi, kot je Moj lipi anđele. Nekatere hrvaške pesmi pa prepevajo tudi v samoanskem jeziku. Samoansko občinstvo je najbolje sprejelo pesem Tereze Kesovije Moja posljednja i prva ljubavi, sta povedala za današnji Večernji list.

Do konca avgusta bosta nastopila v več dalmatinskih mestih, kot so Trogir, Makarska in Dubrovnik.

Oktet Samoana so ustanovili leta 2011 v Aucklandu na Novi Zelandiji, potem ko je člane klape s hrvaško glasbo seznanil tamkajšnji profesor Antun Poljanić, ki se je rodil v Dubrovniku. Hrvaško so prvič obiskali leta 2013 ter prejeli več festivalskih nagrad za svoje vokalne izvedbe. V vasi Zagvozd v zaledju Splita so leta 2015 trg poimenovali po klapi Samoana.

Samoana je postala znana širšemu hrvaškemu občinstvu potem, ko so med nedavnim svetovnim nogometnim prvenstvom v Rusiji posneli navijaško pesem v podporo hrvaški reprezentanci.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri