Videospot za Neishino novo skladbo Vrhovi

Videospot za Neishino novo skladbo Vrhovi (foto: Marcella K. Krničar) Marcella K. Krničar
8. 11. 2016

Težko pričakovana skladba Vrhovi je dobila tudi svoj videospot pod katerega se je podpisal Gašper Pintarič.

Spot je sestavljen iz dveh delov, ki se med seboj mojstrsko prepletata. V začetku nas slika popelje v Neishin novi studio, ki ima močan prizvok domačnosti, saj ga je uredila na podstrehi svojega stanovanja. Tam spot prikaže izvajalko z njeno skupino, kako v soju lampiončkov izvaja skladbo. Drugi del spota, ki so ga posneli v Trstu, pa naslika srce zgodbe o kateri govori skladba in zagledamo dekle iz pesmi, ki se spominja izletov z nesojenim ljubimcem. Vsa zasanjana tava po ulicah, brede po morju in upa da jo bo prav on še kdaj odpeljal tja, 'kjer vrhovi se dotikajo neba'.

Zaradi premišljene scenografije je bila Neisha v drugem delu spota oblečena v lepa a lahkotna oblačila iz samih tančic, ki pa je niso ščitila pred hladno primorsko burjo. Snemanje je zato zaključila z vročo kopeljo in kozarcem terana.

Vrhovi napovedujejo, da bo kmalu dokončana nova plošča, ki bo, tako kot skladba sama, zrel glasbeni izraz Neishe. Ploščo lahko pričakujemo v začetku naslednjega leta, takrat, ko bo narava, in mi skupaj z njo, pripravljena na svežo dozo dobre glasbe.

Čakanje na novo ploščo naj vam krajša videospot, ki si ga čisto svežega lahko ogledate spodaj.

Priporočamo