Vinsko kulinarična noč v LifeClass Termah Sveti Martin

Dr. Jernej Sitar,  Urška Mivšek Sitar, direktorica AV studio-PE Ljubljana, Irena Pavčič, direktorica agencije IPPR in igralec Jan Bučar (foto: mediaspeed.net) mediaspeed.net
13. 5. 2016 | Promocijsko sporočilo

Medžimurje je poleg čudovite pokrajine poznano tudi po svojih lokalnih specialitetah in odličnih vinih. Slovenci ga zato vedno radi z veseljem obiščemo in okušamo njegove dobrote.

V LifeClass Termah Sveti Martin pa je pred kratkim potekal Wine & Gastro Urban Show, kjer so medžimurski vinarji pokazali svoje spretnosti pri kuhanju. Na dogodku so bili prisotni tudi znani Slovenci: kuhar Bine Volčič z ženo Katarino, igralec in TV voditelj Jan Bučar, igralka Lara Jankovič in judoist Sašo Jereb. Ti so lahko preizkusili različne sorte vina, med njimi tudi avtohtoni Pušipel, ki ga proizvajajo iz belega grozdja sorte moslavac, v Sloveniji poznane kot šipon. Dogodka se je udeležilo veliko znanih ljudi iz sosednje Hrvaške in vsi so bili dobre volje. Gastronomsko razvajanje predstavlja odličen uvod v prihajajoče Urbanovo, ki bo potekalo od 13. do 15. maja, v naselju Štrigova.