Vlado Kreslin v Železnikih

The Walkabouts in Vlado Kreslin (foto: Goran Antley) Goran Antley
20. 9. 2016

Po številnih uspešnih koncertih bo Vlado Kreslin tokrat nastopil v Dvorani Češnjica v Železnikih. Vlado po navadi nastopa z gosti, tokrat pa bomo lahko pobližje spoznali njegovo intimno plat, saj so njegovi solo koncerti prav posebno doživetje za občinstvo.

VLADO KRESLIN je slovenski kantavtor in folk rock glasbenik, ki je svojo glasbeno kariero začel leta 1970, takrat kot bobnar v svojem prvem bendu Apollo. Le kdo ne pozna njegove skladbe Dan neskončnih sanj, s katero je leta 1980 zmagal na Slovenski popevki.

Njegov repertoar vsebuje številne skladbe, za katere je glasbo in besedila napisal sam. Pri aranžmajih je pogosto sodeloval tudi s skladateljem in kitaristom Mirom Tomassinijem, s katerim sodeluje od Tiste črne kitare leta 1985.

V svoji glasbeni karieri je velikokrat sodeloval tako s tujimi kot domačimi glasbeniki. Vse od leta 1992 pa prireja tradicionalni koncert z gosti v Cankarjevem domu. Leta 2005 je luč sveta ugledal trojni CD/DVD Koncert, ki vsebuje glasbo s šestih koncertov. Kreslin je znan tudi po tem, da večkrat poje tudi v domačem narečju – v prekmurščini.

INTIMNO Z VLADOM KRESLINOM

»Če bi midva se kdaj srečala«

  • 22. oktober 2016, Dvorana Češnjica, Železniki
  • Več o tem na FB event