Vojna v Jemnu pogubna tudi za novorojenčke, UNICEF Slovenija nadaljuje z zbiranjem sredstev

Vojna v Jemnu pogubna tudi za novorojenčke, UNICEF Slovenija nadaljuje z zbiranjem sredstev (foto: UNICEF) UNICEF
10. 6. 2019

Več kot 4-letna grozljiva vojna v Jemnu je še poslabšala položaj mater in novorojenčkov v državi, ki je že pred konfliktom veljala za najrevnejšo na Bližnjem Vzhodu. V letu, ko obeležujemo 30. obletnico Konvencije o otrokovih pravicah, otroci v Jemnu nimajo razloga za slavje, saj življenja mnogih dan za dnem visijo na nitki.  

Brutalna vojna v Jemnu še naprej ogroža temeljno pravico otrok do življenja, tistim, ki preživijo, pa dan za dnem ogroža pravico do osnovne zdravstvene oskrbe. To vključuje usposobljeno zdravstveno osebje, ustrezno opremljene zdravstvene centre, zadostne zaloge zdravil in cepiv, nanaša pa se tudi na ustrezno zdravstveno oskrbo nosečnic in poporodno oskrbo mater ter novorojenčkov. Zaradi vojne trenutno deluje le 51% zdravstvenih ustanov v državi  in tudi te se soočajo s hudim pomanjkanjem zdravnikov,  zdravil in medicinske opreme.

Prav novorojenčki in nosečnice najbolj občutijo negativne posledice grozljive vojne.

Unicef

V Jemnu vsaki 2 uri umre 1 nosečnica in 6

UNICEF Slovenija nadaljuje z zbiranjem sredstev za pomoč podhranjenim otrokom z akcijo Premagajmo lakoto na bojni črti. S pomočjo donacij bo zagotovil terapevtsko hrano ter delovanje posebnih centrov za pomoč podhranjenim otrokom v Jemnu.

Pomagajte otrokom v Jemnu do hrane, ki jo potrebujejo za preživetje. Prispevate lahko:

  • S poslanim SMS sporočilom s ključno besedo OTROCI5 na 1919*;

S poslanim SMS-om dajem privolitev UNICEF-u Slovenija, da mojo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje za namene svoje humanitarne dejavnosti, kot je opisano v pogojih na spletni strani starsiotroksveta.

Naziv akcije: Za otroke v Jemnu

TRR: SI56 0201 3025 9875 526

Sklic: 41113

Namen: CHAR

BIC: LJBASI2X

Prejemnik: SLOVENSKA FUNDACIJA ZA UNICEF, PAVŠIČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

Značke: Jemen UNICEF

Priporočamo