Vrhunski kitarist Jernej Zoran predstavlja poletno ljubezensko pesem 'Najine barve'

17. 6. 2015

Vrhunski kitarist Jernej Zoran predstavlja poletno ljubezensko pesem 'Najine barve', ki se nahaja tudi na njegovem tretjem studijskem albumu »Romeo, Julija in tatovi sonca«. Tega je glasbenik izdal v letošnji pomladi.

Z avtorsko pesmijo 'Najine barve', za katero je glasbenik napisal besedilo, glasbo, aranžma, poskrbel za produkcijo pesmi, je sam posnel kitare, bas, ter klaviature. Ob izidu singla Jernej svojim poslušalcem sporoča, da ima v spremljevalni zasedbi Ministrstvo resnice nove člane skupine, ki jo sestavljajo nova pevka Urška Baković, basist Gorazd Križ in bobnar Primož Velikonja, ki je tokrat pesem le zmiksal, bobne je posnel Miha Recelj. V originalu pesem 'Najine barve' odpoje Lara Poreber.

Jernej Zoran je na glasbenem prizorišču polnih 25 let, po igranju v skupinah, med drugim tudi v priljubljeni Društvo mrtvih pesnikov, se je pred skoraj petnajstimi leti odločil za samostojno glasbeno pot. Leta 2001 je izdal instrumentalni album »Avgustovski kosci«, ki je prejel mednarodne pohvale, navdušenja nad njim ni skrival niti Vlatko Stefanovski. Ravno med snemanjem drugega samostojnega albuma »Stratosfera« je v studiu srečal bosanskega rockerja. Ko ga je Tifa zagledal, ga je takoj povabil k snemanju plošče in na koncertno turnejo. Kljub velikemu presenečnju in navdušenju, da Tifa pozna njegovo delo, je ponudbo vljudno zavrnil, saj je Jernej Zoran ravno v tistem času postal novopečen očka.

»Romeo, Julija in tatovi sonca« je tretji samostojni studijski album izjemnega kitarista Jerneja Zorana. Pesmi iz novega albuma so snemali v novomeškem studiu Lalland, medtem ko se je mastering delal v Londonu, v Abbey Road, kjer so ustvarjali neponovljivi Queeni, ter v Metropolisu, kjer so svoje uspešnice krojili legendarni Beatli. Nekaj pesmi pa je bili masteriziranih v Nemčiji. Skladbam na albumu je Jernej kot protiutež ljubezenskim pesmi dodal še razmišljanja o teorijah zarot.

Glasbenika, ki je v soboto nastopil na Dnevu primorskega vala v Cerknem, boste lahko v kratkem slišali tudi v Kočevju, Novem mestu in Kranju. Vsi datumi nastopov so objavljeni na Jernejevi uradno spletni strani www.jernejzoran.com.

Vabljeni k poslušanju nove pesmi 'Najine barve'!

Značke: Jernej Zoran