Vročica ledenega kraljestva se vrača

18. 3. 2015

Vesela novica za vse ljubitelje Ledenega kraljestva! Na velika platna se vračajo Anna, Elsa, Olaf in prijatelji.

Studio Disney je že potrdil snemanje drugega dela mega uspešnice, ki je zakrivila glasbeni hit »Let it go« in podrla vse rekorde animiranih filmov do sedaj. Da bo čakanje na ledeno nadaljevanje minilo hitreje v slovenske kinematografe prihaja kratki animirani film Vročica ledenega kraljestva. Ogledate si ga lahko kot predfilm nove adaptacije nepozabne Disneyjeve pravljice Pepelka.

Ledeno kraljestvo je eno najbolj uspešnih in donosnejših animiranih filmov vseh časov, ki je zagotovo postavil nov mejnik v industriji animiranih filmov. Lani je priljubljena družinska pustolovščina prejela kar dva oskarja za najboljšo animacijo in za najboljšo pesem (Let It Go v izvedbi Idine Menzel), animirani film pa je prepričal tudi filmske kritike. Novica o drugem delu Ledenega kraljestva je požela veliko navdušenja, čeprav studio Disney še ni potrdil datuma premiere.

Kratki animirani film sinhroniziran v slovenščino Vročica ledenega kraljestva (Frozen Fever) je kratki animirani film, ki nas popelje v priljubljeno kraljestvo na dan praznovanja Aninega (Lija Pečnikar) rojstnega dne. Elsa (glas ji je posodila Alenka Kozolec, poje Nuška Drašček Rojko) in Krištof (Jan Bučar) pripravljata zabavo presenečenja, na kateri ne manjka niti štorast snežak Olaf (Jernej Kuntner, poje Gašper Jarni). A kaj hitro pride do zapleta, ko se Elsa prehladi in njene ledene moči ponovno uhajajo izpod nadzora. Ledeni junaki se morajo potruditi, da njene moči ne ogrozijo še kaj več kot le rojstnodnevne zabave.

V slovenskih kinematografih že od 12. marca Kratki animirani film je predvajan kot predfilm nove adaptacije Disneyjeve klasike Pepelka, ki že žanje uspehe in odlične kritike tudi pri nas. Oba filma se že predvajata v Koloseju in Cineplexxu od 12. marca naprej. Distribucija 2i Film.