Vsaka Ema je zalogaj in vsaka Ema prinaša pričakovanje škandala, pravi voditelj Eme 2020, Klemen Slakonja

Vsaka Ema je zalogaj in vsaka Ema prinaša pričakovanje škandala, pravi voditelj Eme 2020, Klemen Slakonja (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
20. 2. 2020

Priljubljeni igralec in mojster preobrazb Klemen Slakonja se letos znova vrača na nacionalni evrovizijski oder, kjer bo v vlogi voditelja nastopil četrtič.

Prvič je za krmilo Eme stopil leta 2011, kjer nas je presenetil z venčkom pesmi 16 let skomin, nato je bila leta 2012 na vrsti Misija Evrovizija. Precej pozornost - tudi mendarodne - pa je pritegnil leta 2016, in sicer ko je na Emi predstavil odmevno parodijo na ruskega predsednika Vladimirja Putina - Putin, Putout.

Kaj bo priljubljeni igralec ušpičil letos, ne bomo vedeli do zadnjega trenutka, govori pa se, da se bo tokrat lotil nekdanje evrovizijske predstavnike. In kako se bo lotil letošnje Eme? "Vsaka Ema je zalogaj in vsaka Ema prinaša pričakovanje škandala. Upam, da se bo tudi letos kaj zgodilo. Lotil se jo bomo kot vsakega projekta doslej. Pripravil bom tudi kakšno presenečenje, kakšno, naj za zdaj ostane skrivnost," je že pred krakim dejal voditelj, imitator, igralec, glasbenik in še marsikaj drugega.

Te dni, ko potekajo še zadnje vaje in priprave, pilijo še zadnje podrobnosti scenarija, ki ga je v bistvu pripravil Slakonja sam, seveda s posvetovanje celotne ekipe. In glede na to, da je tu še pustna sobota, se nam tako obeta pravi glasbeni 'maskenbal'.

Na odru Eme se bo tokrat predstavilo 12 izvajalcev, med njimi tudi dva novinca, ki sta zmagala predizboru Ema Freš. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat. Med njima bo nato le ljudstvo izbralo najboljšega za Rotterdam.