Vstopnice za Dubiozo kolektiv v Križankah že na voljo!

16. 6. 2015

Kurzschluss Spezial bo v Križanke 26. septembra pripeljal priljubljeno dub, ska punk rock zasedbo Dubioza kolektiv.

Sedemčlanska sarajevska zasedba je na turneji Happy Machine 2015 med potovanjem po evropskih festivalih in koncertih odgovorjala na nekaj zanimivh vprašanj.

KSS: Leto 2015 se je za vas začelo odlično. Krenili ste na turnejo Happy Machine 2015, igrate na vseh večjih festivalih v regiji, dobili ste celo povabilo za nastop na najbolj znanem odru festivala Glastonbury. Kakšen je vaš skrivni recept?

DK: Naša gostovanja po Evropi so v zadnjem času postala že prava stalnica. Imamo zvesto publiko in na odru zares uživamo. Naš skrivni recept? Sedeš v kombi, natočiš gorivo in gas! (smeh). Poleg tega je v rezervoar treba dodati žlico vegete in lovorjev list. To je naša skrivnost.

KSS: Letos bo Dubioza kolektiv izdala že sedmi album. O čem govori?

DK: Novi album ima 10 pesmi, trije singli so že izšli v okviru Happy Machine 2015. Skladbe nosijo naboj povprečnega Balkanca, ki se je znašel v zahodni civilizaciji in poskuša razumeti novo situacijo. Na albumu bo precej zanimivih gostov. Več bo znano septembra, ko bo izšel novi album.

KSS: Katere pesmi ima publika najraje?

DK: Zanimivo je, da pesem „No Escape" publika prepeva povsod. Ne glede na to, v kateri državi nastopamo. Verjetno zato, ker je Pirate Bay sklado nekaj dni promoviral na svoji spletni strani. Naj živi Pirate Bay! (smeh). V regiji je po pričakovanjih najpopularnejša "Kokuz".

KSS: V Sloveniji ste nastopili večkrat. Nazadnje pred dvema letoma. Kakšno je vaše sporočilo slovenskim fenom?

DK: V življenju moraš biti fen zgolj svoje mame, očeta in šole. Ljubite se, ne vojskujte.

Oboževalci kultne bosanske zasedbe in ljubitelji Kurzschlussa lahko na prodajnih mestih Eventima od petka dalje že kupijo vstopnice - in to za 17 evrov. Več informacij na kurzschluss.si.