Vstopnice za premiero domače satirične komedije Pr'Hostar razgrabljene!

3. 10. 2016

Filmska ekipa celovečerca PR'HOSTAR je že "ugvantana", zato se je v petek, 30. septembra, v slovenskih kinematografih Cineplexx, Kolosej in Kino Bežigrad pričela predprodaja vstopnic za sedem premiernih projekcij težko pričakovane domače komedije.

Da je slovensko občinstvo željno smeha in da imajo priljubljeni "gorenjski gaunarji" močno podporo oboževalcev, priča dejstvo, da vstopnice na vseh lokacijah vztrajno kopnijo. V Kinu Bežigrad so premierno projekcijo razprodali v pičlih osmih urah in s tem presegli celo lanskoletni rekord filma Vojna zvezd, razprodana pa je tudi premiera v kranjskem Cineplexxu.

In še odlična novica za vse tiste, ki niso pravočasni šibali na blagajne kinematografov, v predprodaji so že na voljo tudi vstopnice za redne projekcije od 27. oktobra naprej.

PREMIERNE PROJEKCIJE:

  • 17. oktober ob 20.00 – Cineplexx Kranj / RAZPRODANO
  • 18. oktober ob 20.00 – Kolosej Ljubljana
  • 19. oktober ob 20.00 – Kino Bežigrad / RAZPRODANO
  • 20. oktober ob 19.00 – Kolosej Maribor
  • 21. oktober ob 20.00 – Cineplexx Koper
  • 22. oktober ob 20.00 – Cineplexx Celje
  • 26. oktober ob 20.00 – Cineplexx Novo mesto

O ZGODBI

  • »Sam še dons pa do smrti grem na šiht, pol sm pa fraj.« - Jerč, PR'HOSTAR

Domača komedija nas bo popeljala na idilično gorenjsko podeželje, natančneje v majhen hotel Pr'Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa neizpodbitno nosi tudi svojeglavo osebje.

Ko na vrata hotela potrka tuji kupec dvomljivega slovesa, se zaposleni zbojijo za svoje službe. Odločno vzamejo stvari v svoje roke in skušajo sabotirati prodajo!

Ali jim bo uspelo, bomo na rednih sporedih naših kinematografov izvedeli 27. OKTOBRA.

O FILMU PR'HOSTAR

  • »Za devetimi gorami in tremi cipresami leži majhna vasica in v njej hotel, kjer ostri so jeziki in prepovedani dotiki.« - serija Pr'Hostar

Pred štirimi leti je spletna serija Pr'Hostar postala pravi slovenski YouTube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je tedaj postregla z izvirnimi prigodami gorenjskih gaunarjev, sočnim besediščem in zabavnimi liki, ki so jih gledalci v trenutku vzljubili. Medtem ko so videi beležili pol milijonske in celo milijonske oglede, njihovi stvaritelji niso počivali na lovorikah, temveč so neumorno pripravljali svoj prvi celovečerni film.

Slednjega so slovenski mojstri satire osnovali na četrti epizodi serije, kjer se v središču zgodbe odvija neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti. Zgodbo malih ljudi velikih src so umestili na gorenjsko podeželje, v propadajoč hotel, kjer moči merijo izkoriščevalski direktor in muhasto osebje.

Preko likov, zaposlenih v hotelu Pr'Hostar, so ustvarjalci prikazali vsakodnevne frustracije navadnih delavcev, ki so podvrženi raznovrstnim zahtevam in kapricam nadrejenih. Tako je svojeglavo osebje postalo necenzuriran glas ljudstva. In čeprav so tudi hotelski uslužbenci pri izpolnjevanju svojega poslanstva lahko malce kruti, so predvsem resnični in človeški, s čimer se bodo gledalci zlahka poistovetili.

Pod scenarij za film, ki je nastajal skoraj leto dni, se podpisujeta Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, režisersko taktirko pa je prevzel Luka Marčetič, avtor serij Dan ljubezni in V dvoje. Kar se igralske zasedbe tiče, se lahko nadejamo ponovnega druženja z vsemi že poznanimi liki iz serije Pr'Hostar, obenem pa nas bodo razveselili tudi novi karakterji in posebni gostje.