Vzamejo tudi študente brez talenta

Andreja Jernejčič je na Zajtrku PR'Andreji gostila Borisa Cavazzo. (foto: Barbara Reya) Barbara Reya
19. 9. 2017

»Na akademijo smo bili včasih primorani vzeti tudi kakšnega študenta brez talenta,« pravi igralec, scenarist in režiser Boris Cavazza, ki je svoj čas poučeval na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) in doda, da »gre za inštitucijo, ki rabi določeno število študentov, da dobi denar, zato pride tudi do takih situacij.«

Aleksander Zupančič, direktor komunale Brežice, Boris Cavazza in Petra Grajžl.
Mlada obetavna pevca Dunya, ki je z arijo očarala gosta, in Matic Marentič.
Simon Vrhunec, direktor Barsosa, in Andrej Božič, predsednik Glass Divison Ampelus holding Ltd.
Zlata Zavašnik, Lucija Smolnik in Bernarda Škrabar.

Prejemnik številnih nagrad, pa vseh zaslug vendarle ne pripisuje zgolj tistemu, kar so nam geni in mati narava položili v zibko. »Talent pomeni dvajset odstotkov uspeha, preostalih osemdeset je zgolj trdo in pridno delo. Ko to dvoje spojiš, imaš formulo za uspeh,« o igralstvu razmišlja vedno direktni Boris.

»Pri igri gre za to, da v vlogo vstopiš in iz nje izstopiš. Redke so situacije, ko so ti teksti blizu. Vse ostalo je daleč in oddaljeno od tvojega sveta,« še deli svoje izkušnje Cavazza. Pomemben in prepoznaven element igre in igralca pa je tudi glas, in Borisov je zagotovo eden najbolj prepoznavnih in šarmantnih. »Prepoznaven glas imam danes, prišel pa je z leti. Saj se me spomnite v filmu To so gadi, ko sem zvenel popolnoma drugače in visoko ... Tam se ne morem gledati, kaj šele poslušati,« se nasmeji Boris, ki je znan po tem, da na svoje vloge gleda s kritičnim, natančnim očesom.

Čeprav igralec sebe ne mara gledati, pa ga toliko raje vidijo gledalci in nič drugače ni bilo niti v tokratni oddaji Zajtrk PR' Andreji. Gostje, med njimi številni pomembni slovenski menedžerji in poslovneži, med drugim tudi Romana in Anton Piskar iz podjetja Piskar, Vladimira Fink Pavlin, direktorica Zlatarne Aura in Zlatarne Karat, Lucija Smolnik, edina certificirana trenerka programa Boba Proctorja pri nas, Igor Marentič, postojnski župan, Simon Vrhunec, direktor Barsosa in Zlata Zavašnik, modna oblikovalka in lastnica blagovne znamke ter podjetja Sens. Vsi so bili nad njegovim nastopom in karizmo navdušeni. Za piko na i je poskrbela še mlada operna pevka Dunya Tinauer, ki je osrednjemu gostu zapela tudi operno arijo in ganila zbrano občinstvo.

Priporočamo