Wings For Life World Run bo s svojim električnim invalidskim vozičkom z video prenosom v živo spremljal tudi Jaka Perš!

Wings For Life World Run bo s svojim električnim invalidskim vozičkom z video prenosom v živo spremljal tudi Jaka Perš! (foto: marathon-foto.net) marathon-foto.net
7. 5. 2017

Wings For Life World Run je globalno tekaško tekmovanje z dobrodelnim namenom osveščati in prispevati k raziskavam poškodb hrbtenjače in njihovemu zdravljenju. Že četrtič se bodo po vsem svetu tekači spopadli s progami in ciljno črto, ki na tem teku tekmovalce lovi. Kasneje te ujame, boljši je tvoj rezultat.

Lansko število 3.000 tekačev na slovenski trasi se bo letos povečalo za več kot 1.000, vsi pa se bodo s štartne črte na Kongresnem trgu v Ljubljani pognali to nedeljo, 7. maja ob 13h.

Enako se bo zgodilo tudi na trasah drugod po svetu, le da bo lokalna ura na veliko koncih odbila drug čas. Ponekod bodo tako tekli ponoči.

Štart je 100% sinhroniziran s pomočjo satelitske tehnologije, ista pa skrbi tudi za sinhronizacijo zasledovalnih vozil, ki predstavljajo ciljno črto. Ta štartajo pol ure za tekači in sprva vozijo s hitrostjo 15 kilometrov na uro, uro in pol po začetku teka pospešijo na 16, čez še eno uro pa na 17. Ko odbije tri ure in pol teka, hitrost poskoči na 20, nato pa čez dve uri še na 35 kilometrov na uro. Ko tekača zasledovalno vozilo ujame, zabeleži pretečeno razdaljo in čas ter s tem njegov končen rezultat. Zmagovalec je tisti, ki pred ciljno črto beži najdlje, lokalno in tudi globalno.

Center dogajanja v Sloveniji bo Kongresni trg v Ljubljani. Tam bo poleg štartne črte in predstavitvenih prostorov pokroviteljev tudi velik ekran, na katerem si bo moč ogledati prenos teka z lokacij po celem svetu. Prenos bo sicer od 12.30 mogoče spremljati tudi na Siol.net, Planet TV in Redbull.tv ter seveda preko spletne strani www.wingsforlifeworldrun.com. Sproti bo ažurne informacije mogoče dobiti na Facebook strani dogodka Wings For Life Run

Slovenski tek se kot rečeno prične na Kongresnem trgu v Ljubljani in nadaljuje proti Domžalam, Kamniku, Cerkljam na Gorenjskem, Smledniku ...

Lani je bil na tekmovanju globalno najbojši Italijan Giorgio Calcaterra, ki je v okolici Milana pretekel 88,44 kilometra. Med ženskami je bila najboljša Japonka Kaori Yashida, ki je pri Takashimi pretekla 65,71 kilometra. V Sloveniji sta zmagala Vid Senica (64,58 km) in Lucija Krkoč (50,84 km). Z aplikacijo je najbolje tekel Ukrajinec Andrey Bogutsky (43,33 km).

Prenos teka v živo!

Jaka Perš za Maraton-foto.net!

Tek bodo poleg že omenjenih prenosov v živo prenašali tudi na Planet TV in Siol.net, vas pa želimo na tem mestu opozoriti še na en, veliko bolj doživet prenos teka v živo, ki ga bo z nedeljske globalne tekmovalne tekaške prireditve Wings for Life World Run Ljubljana kot vsakoletni udeleženec teka s svojim invalidskim električnim vozičkom izvedel Jaka Perš.

Njegov prenos boste tako lahko spremljali na spletni strani marathon-foto.net!

Spodaj si lahko ogledate njegov unikatni video posnetek s taistega lanskega dogodka ...

Priporočamo