Woodstock 50 po navedbah financerja odpovedan

Woodstock 50 po navedbah financerja odpovedan (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
30. 4. 2019

Festival Woodstock 50, ki naj bi avgusta proslavil 50 let od znamenitega koncertnega konca tedna v Bethelu pri New Yorku, in na katerem naj bi nastopilo 80 izvajalcev, je odpovedan. Financer ne verjame, da bi lahko dogodek produkcijsko speljali tako kakovostno, kot si blagovna znamka festivala zasluži in obenem zagotovili varnost udeležencev.

Kot so zapisali v družbi Dentsu Aegis Network, ki finančno podpira festival, so si sprva želeli biti del 50. obletnice Woodstocka. Vendar pa so zdaj ugotovili, da kljub ogromnemu vložku časa, truda in predanosti ne verjamejo več v produkcijsko izvedbo festivala. Po njihovem mnenju ta ne bi bila vredna blagovne znamke Woodstock, obenem pa se bojijo tudi, da ne zmorejo "zagotoviti zdravja ter varnosti umetnikov, partnerjev in udeležencev".

Zato so se po temeljitem premisleku odločili za odpoved festivala, kar je težka, vendar najbolj preudarna odločitev za vse vpletene, je besede financerja povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Organizatorji festivala, ki naj bi potekal med 16. do 18. avgustom v Watkins Glenu, približno 185 kilometrov stran od prizorišča Woodstocka leta 1969, pa po pisanju dpa odpoved koncertnega dogodka odločno zanikajo. Kot poudarjajo, bodo uporabili vsa pravna sredstva, da bodo festival lahko izpeljali.

Letošnji Woodstock naj bi sicer nagovoril poslušalce različnih glasbenih žanrov, od hip hopa do countryja. Med napovedanimi so Santana, John Fogerty, Miley Cyrus, Jay-Z in Chance the Rapper.

Letošnja izdaja t.i. festivala miru, ljubezni in glasbe naj bi združila tri generacije glasbenikov. S to potezo želijo organizatorji privabiti tako tiste, ki so pred pol stoletja v blatnem koncu tedna lahko slišali legende, kot sta Jimi Hendrix in Janis Joplin, kot mlade poslušalce.

Priporočamo