Z naslednjo sezono se končuje popularna TV-komedija Sodobna družina

Z naslednjo sezono se končuje popularna TV-komedija Sodobna družina (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2018

Iz mreže ABC so sporočili, da bo prihajajoča deseta sezona priljubljene serije Sodobna družina (Modern Family) obenem tudi zadnja.

V preteklih letih se je po svetu, pa tudi v Sloveniji, nabralo nemalo ljubiteljev iz sezone v sezono bolj popularne in večkrat nagrajene televizijske komedije Sodoba družina (Modern Family), ki jo sicer lahko spremljate tudi na programu HBO.

Avtorja serije Steve Levitan in Christopher Lloyd sta potrdila, da nameravata z naslednjo, deseto sezono, serijo zaključiti. Trenutno smo sicer na sredini devete sezone in to sredo bo predvajana že dvestota epizoda. 

"Naš načrt je, da se ustavimo pri deset. Če odidemo tako, da si večina publike želi še več, smo to naredili na pravi način," je za Hollywood Reporter povedal Levitan. "Nikoli ne reci nikoli, ampak si ne predstavljam, da bi potem še nadaljevali.

Za to odločitev obstajajo mnogi logistični razlogi. Eden teh je, da se z deseto sezono zaključijo pogodbe z vsemi igralci. Nove pogodbe bi zahtevale nova dogovarjanja z igralci, ki so prek serije postali zelo odmevni. Med njimi so Sofia Vergara, Julie Bowen, Ariel Winter, Sarah Hyland in seveda večni Ed O'Neil, imena, ki bi z novimi pogodbami zagotovo iztržila veliko višje pogodbene zneske, kar pa bi bil velik zalogaj za televizijsko mrežo. 

To še posebej velja za Sofio Vergaro, ki je danes najbolje plačana TV-zvezdnica na svetu. Lansko leto je zaslužila neverjetnih 41.5 milijona dolarjev.

Sofia Vergara
Sofia Vergara v seriji Sodobna družina igra privlačno Glorio. (foto: Profimedia)

Sodobna družina se tako v letu 2018 pridružuje TV-seriji Veliki pokovci (The Big Bang Theory), ki se bo prav tako zaključila z naslednjo sezono.