Z rimsko avanturo, neptunovimi igrami in hrano bogov do bolj učinkovitih in povezanih zaposlenih

29. 8. 2018

Skupina posameznikov, ki v določenem poslovnem okolju sodeluje, komunicira in drug drugega spodbuja pri inovativnem razmišljanju, je nepremagljiva in učinkovita pri doseganju ciljev. Če vse to dosežejo v objemu neokrnjene narave, z zabavo ob vodnih igrah in kulinaričnimi užitki, pa lahko rečemo le, da povezovanje zaposlenih še nikoli ni bilo tako enostavno. Rimske terme veljajo za kraj, kjer se obiskovalci lahko sprostijo ob bogatem welness programu in se napolnijo z energijo na sprehajalni poti z energijskimi točkami, so pa tudi več kot primerne za organizacijo poslovnega druženja.

V najstarejših slovenskih termah organizirajo različne »team building« programe tako na prostem kot tudi v bazenu in celo v kuhinji. Preizkušene metode so namenjene sprostitvi, igri in zabavi, posamezniki pa se skupinsko lahko v čudovitem starodavnem parku med orjaškimi sekvojami, udeležijo Rimske avanture - spopad civilizacij, v okviru katere se udeleženci razdelijo na dve skupini patricijev ­– starorimskih meščanov in se spopadejo z različnimi nalogami. Poseben izziv udeležencem predstavljajo tudi Neptunove igre, kjer dve skupini patricijev v vlogi kopalcev vodijo skozi zabavne igre v vodi, ki jih spremljata glasba in vodni ples. Niso pozabili tudi na vse ljubitelje kulinarike, ki se lahko udeležijo kulinarične delavnice Hrane bogov, nad katero so skupine še posebej navdušene, saj pripravljajo dobrote in okušajo vina v slogu rimske hedonistične pojedine.

Pozitivne učinke tovrstnih delavnic je nemogoče spregledati, saj se udeleženci naučijo osredotočanja na en sam cilj. Delavnice jim pomagajo razumeti proces odločanja in njihovo učinkovitost ter dodatno razvijajo osebnostne lastnosti posameznikov. Prav tako ljudem pomagajo razviti sposobnosti reševanja težav, učijo se iz izkušenj drugih, izkušnje pa dokazujejo, da so po »team buildingu« cilji zaposlenih bolj jasni in lažje dosegljivi. »Team building« dokazano izboljšuje komunikacijo in poveča učinkovitost med zaposlenimi, dodatno pa zaposlene zbližajo tudi lepi spomini, ki jih ustvarijo na delavnici v okolju, kjer bi se še bogovi ustavili.

Rimske terme so najstarejše terme v Sloveniji, z več kot 2000-letno tradicijo. Sestavlja jih hotelski kompleks treh štirizvezdičnih hotelov, wellness centra in medicinskega centra. Že v 19. stoletju so veljale za prestižno letovišče, saj so jih obiskovali člani kraljevih družin iz vse Evrope. Danes so poznane kot ene najsodobnejših term v Sloveniji, z ločenimi bazeni za zdravstvene namene, vrhunskim referenčnim centrom za hrbtenico in historičnim delom vodnih nimf. Voda v termah ima zdravilni učinek in je med najbogatejšimi v Sloveniji. V Rimskih termah gostom nudijo številne sprostitvene in terapevtske programe bivanja. V programih poudarjajo preventivno skrb za zdravje in dobro počutje. Rimske terme so edine terme v Sloveniji z lastnim muzejem.

Značke: Rimske terme

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri