Za vsako anketo 10 evrov za klovne zdravnike!

28. 1. 2016
Deli
Za vsako anketo 10 evrov za klovne zdravnike!

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, ki je z zavarovanjem Celovite zdravstvene obravnave že mnogim odprla vrata do izbranih specialistov in specialističnih ambulant ter diagnostičnih postopkov, posegov in operacij, se zaveda pomena dobrega počutja v procesu zdravljenja.

Zato redno spremlja izkušnje svojih zavarovancev, ki so koristili zdravstvene usluge v okviru Celovite zdravstvene obravnave, za vsak izpolnjen in vrnjen vprašalnik pa nameni 10 evrov društvu Rdeči noski. S pomočjo zadovoljnih zavarovancev je zavarovalnica do zdaj ustanovi, ki omogoča obiske klovnov zdravnikov v slovenskih bolnišnicah, donirala 1500 evrov. Sredstva se zbirajo še naprej in bodo dvakrat letno predana Rdečim noskom.

Čakalne dobe za specialistične preglede so že nekaj let težava slovenskega zdravstvenega sistema, ki jo neposredno občutijo bolniki. Čakanje na diagnozo oziroma zdravstveni poseg nikakor ni prijetno, poleg tega se lahko v tem času bolezen ali poškodba še poslabša in pride do dodatnih zdravstvenih zapletov. Tedaj je pomembno čim hitreje priti do ustrezne in hitre zdravstvene oskrbe, kar v okviru Celovite zdravstvene obravnave ponuja Triglav, Zdravstvena zavarovalnica.

Ko je zdravje na preizkušnji ...

Zavarovanci Celovite zdravstvene obravnave so zelo zadovoljni s storitvami tega zdravstvenega zavarovanja, pri čemer izpostavljajo predvsem kratek čas, ki so ga potrebovali za pridobitev termina pri specialistu, preprostost, saj jim na Zdravstveni točki strokovno osebje pomaga poiskati ustreznega specialista za diagnozo ali specialistično ambulantno zdravljenje, prilagodljivost itd.

»Celovita zdravstvena obravnava je dodatno zdravstveno zavarovanje, ki zagotavlja dostop do specialistično ambulantnega zdravljenja brez čakalnih dob. Zavarovancem omogoča, da z enostavnim klicem na Zdravstveno točko uredijo vse potrebno, da hitro, najkasneje v treh tednih, pridejo do zdravnika specialista. Zavarovanje krije stroške pregledov, diagnostike, posegov v dnevni bolnišnici, zdravil in fizioterapije. Poleg tega zavarovanje zagotavlja nadomestilo v primeru operacij,« je povedal mag. Sašo Novak, svetovalec uprave pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici, in dodal: »Naši partnerji so preverjene zdravstvene ustanove in izvajalci, ki poleg strokovnosti z ustreznim pristopom poskrbijo tudi za dobro počutje bolnika. Povratne informacije, ki jih prejemamo prek vprašalnika, so za nas izjemno pomembne in koristne.«

Zadovoljni in dobrodelni

V Triglav, Zdravstveni zavarovalnici, ki je del Skupine Triglav, se zavedajo vrednosti povratnih informacij, ki jih dobijo od svojih strank, zato to nagradijo v obliki zbiranja sredstev za Rdeče noske.

Za vsak odgovorjen vprašalnik namenijo 10 evrov Rdečim noskom, ki s svojimi akcijami ustvarjajo pozitivno vzdušje v bolnišnicah ter s tem prispevajo k boljšemu počutju malih in velikih bolnikov.

Ambasadorka društva Eva Škofič – Maurer se je za dobrodelno pobudo zahvalila zavarovancem in Triglav, Zdravstveni zavarovalnici ter povedala, da bo donacija namenjena izvajanju rednih programov obiskov klovnov zdravnikov na otroških oddelkih slovenskih bolnišnic.

»V društvu Rdeči noski verjamemo, da je pomembno, da otroci, njihovi starši, pa tudi sestre in zdravniki, vedo, da bodo naši klovni prišli in kdaj jih lahko pričakujejo. Klovni zdravniki z vsakim otrokom posebej navežejo stik in zanj 'po meri' v njegovi sobi priredijo mini predstavo. Stalnost naših obiskov daje občutek varnosti, zaupanja in trdnosti. Veselo pričakovanje klovnov pa deluje spodbudno, še preden klovni sploh pridejo na obisk.«

Ali veste, kdo so Rdeči noski?

Klovni zdravniki, ki delujejo v društvu Rdeči noski, so profesionalni umetniki, usposobljeni za delo v občutljivih pogojih, kakršni so v bolnišnicah, ustanovah za ljudi s posebnimi potrebami, zdravstvenih ustanovah in domovih za ostarele. Otrokom in odraslim, ki so še posebej ranljivi, pristopajo z odprtostjo, iskrenostjo in humorjem ter jim lajšajo dneve, ki jih morajo preživeti stran od doma, spodbudijo vedre misli, pogum in zaupanje. Tako pozitivno vplivajo na čustveno kakovost bivanja, kar pripomore k pogumnemu soočanju z boleznijo ali nesrečo.

»S kolegi klovni smo vsak torek obiskovali najbolj simpatičnega fantka na svetu. Pri treh letih in pol ure in ure pridno sedi ob aparatu za dializo. Za njega smo izumili pesmico 'Medvedek Pu, medvedek Pu, le kje si bil?', ki jo zna na pamet, čeprav v resnici ta pesmica sploh ne obstaja. Kadarkoli smo prišli k njemu, se je od veselja ves tresel. Pred kratkim je uspešno prestal transplantacijo. Vesela sem, da se kar tresem,« je svoje doživetje opisala klovnesa Cvilka Hrup.

Društvo Rdeči noski deluje že enajsto leto, šestnajst umetnikov pa redno obiskuje otroke in odrasle v petnajstih splošnih in specializiranih bolnišnicah z otroškimi oddelki po vsej Sloveniji.

Rdeči noski na leto obiščejo več kot 40.000 otrok in odraslih ter prižigajo iskrice poguma, veselja in upanja v njihovih očeh.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord